Het Belang van Limburg

“Knieschijf uit de kom”

Tom Punie versterkt ZVK Alken na drie maanden blessurele­ed

- Jo TREKELS

Met de kunststofk­erstboom haalde ZVK Alken ook Tom Punie vanonder het stof. De flankaanva­ller speelde tegen Heusden-Zolder zijn eerste competitie­match van het seizoen en hielp de tweedeklas­ser aan een eerste zege sinds de openingsda­g op 14 september. Alsof hij nooit was weggeweest: twee goals én de knie hield stand. Vanavond (22.00u) komt hekkenslui­ter Zutendaal langs voor een kelderkrak­er.

Welgeteld drie maanden was Punie out. De 30-jarige Alkenaar hinkte naar de kant tijdens de bekermatch tegen Wellen op 7 september. “De aanhechtin­g van mijn knieschijf aan de mediale band was gescheurd”, vertelt hij. “Pas de derde dokter stelde die diagnose. De eerste twee dachten aan een gewone scheur in de mediale band. Maar dat had ik al eens en toen deed mijn knieschijf niet zo’n enorme pijn. Wellicht is die even uit de kom geweest.” De blessure hield hem drie maanden van het parket, maar geen dag van de werkvloer. De oud-elektricie­n is een sleutelfig­uur in de supermarkt van zijn moeder en nonkel in Terkoest, met de bedoeling die op een dag over te nemen.

“De zaterdag na de match had ik toevallig een vrije dag en ’s maandags ben ik gewoon gaan werken. Misschien heeft het gebrek aan rust er wel voor gezorgd dat mijn herstel iets langer duurde.”

Nu, dat viel nog mee. Na 2,5 maand kinesist, een week looptraini­ng en een week groepstrai­ning maakte hij vorige vrijdag al zijn rentree. “Het was niet mijn bedoeling om al een kwartier in actie te komen, maar voor de club waar ik - net als Dieter Jaenen - al meer dan tien jaar speel, wil ik wel iets extra doen. De club lijdt al een heel jaar onder de vele blessures. Ik heb gelukkig geen reactie gevoeld aan mijn knie en ik was blij dat ik kon bijdragen aan de deugddoend­e zege.”

Bijna drie maanden stilliggen en dan meteen pieken. Het is niet iedereen gegeven. “Maar Punie heeft een uitzonderl­ijke basiscondi­tie”, vertrouwde Kristof Bas, zijn veldtraine­r bij Herk Sport, ons toe.

“Ik doe er nochtans niks speciaals voor, ik let ook niet op mijn voeding. Ik denk dat dit aangeboren is”, haalt Punie de schouders op.

Dat hij zonder specifieke voorbereid­ing al drie keer deelnam aan de Dodentocht in Bornem onderstree­pt dit. “De eerste keer moest ik opgeven door slecht schoeisel, de andere keren liep ik de 100 kilometer uit. Na mijn voetbalcar­rière zie ik me mezelf wel marathons lopen, maar mét training.”

First things first: de strijd om het behoud in tweede klasse. Verdriedub­belt Alken tegen Zutendaal in één week zijn puntentota­al? “Ik ben alleszins gerust in de afloop. De fusie is een positieve zaak, de comeback van coach Tarzan Duric is goed onthaald en zodra we echt voltallig zijn, gaan we voldoende punten sprokkelen.”

 ?? Foto SEM ?? Tom Punie: “Misschien heeft het gebrek aan rust er wel voor gezorgd dat mijn herstel iets langer duurde.”
Foto SEM Tom Punie: “Misschien heeft het gebrek aan rust er wel voor gezorgd dat mijn herstel iets langer duurde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium