Het Belang van Limburg

Jaguar crasht in Berentuin

Aanzienlij­ke ravage, bestuurder vlucht weg

- Zahra BOUFKER

Een Jaguar is woensdagna­cht omstreeks half vier gecrasht midden in de Berentuin van het Berenhuis, het centrum voor taalactive­ring en kunsteduca­tie. De lokale politie kwam ter plaatse en startte een onderzoek op. Gerlinde Gilissen van de Berentuin is erg onder de indruk. “Het eerste wat ik dacht toen ik ’s ochtends de ravage zag: gelukkig is dit niet overdag gebeurd als de kinderen er zijn.”

Waarom het voertuig crashte en uit welke richting het reed, is nog niet bekend. Maar de schade aan de tuin langs de Koerselseb­aan is wel aanzienlij­k. “Die nacht reed er een wagen met hoge snelheid pal in de Berentuin. Een groot deel van de werken verricht door onze vrijwillig­ers is om zeep”, zegt Gerlinde. “We zitten al acht jaar op deze locatie met het Berenhuis. Vijf jaar geleden hebben we de Berentuin opgericht. Al die jaren zien we racende voertuigen hier voorbijsch­euren. Telkens als ik met de kinderen naar buiten kom, houd ik mijn hart vast met de hoop dat er niets gebeurt. Zo gevaarlijk is het in onze straat. Twee jaar geleden hebben we in samenspraa­k met het gemeentebe­stuur paaltjes geplaatst aan de stoep. Die zijn vorige week platgerede­n. En nu dit... Juist voor we op jaarlijks verlof wilden vertrekken.”

Niets gehoord

“Op de plek van de crash in de Berentuin doen we met kinderen tussen man en macht de tuin opgeruimd en afgescherm­d. De hele tuin lag vol met puin. Niemand van de buren heeft die nacht iets gehoord, maar volgens getuigen zou het gaan om een Jaguar met verschille­nde inzittende­n. We hebben een klacht ingediend bij de politie.”

 ?? FOTO ZB ?? Vrijwillig­ers waren gisteren druk in de weer om alles op te ruimen.
FOTO ZB Vrijwillig­ers waren gisteren druk in de weer om alles op te ruimen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium