Het Belang van Limburg

De Oude Post gaat terug open

Eigenaar hoopt op nieuwe uitbating tegen juni 2019

- Zahra BOUFKER

Winnende nummers:

2 - 5 - 10 - 11 - 12 - 14 - 15 - 19 - 20 33 - 36 - 37 - 38 - 40 - 41 - 43 - 54 - 56 58 - 66

Winnende nummers: 6 - 0 - 4

Brasserie De Oude Post in het centrum van Tessenderl­o blijft dan toch bestaan. De horecazaak sloot op zondag 21 oktober na bijna 40 jaar de deuren nadat de vorige uitbaters het pand noodgedwon­gen moesten verlaten. Ze raakten het niet eens met de eigenaar over een verlenging van hun huurcontra­ct. Zo dreigde een monument op de markt van Tessenderl­o te verdwijnen. Maar de eigenaar verzekert nu dat de zaak begin juni 2019 terug open gaat.

Eigenaar Luc Binnemans (68), een rasechte Looienaar, gaat het gebouw dus niet afbreken. Nadat de vorige uitbaters het pand moesten verlaten, kreeg Binnemans van veel inwoners te horen hoe spijtig het was dat een van de bekendste terrassen en horecazake­n van Tessenderl­o er niet meer zal zijn. “Kijk, ik ben zelf de vierde generatie van onze familie die in Tessenderl­o woont en ik begrijp de bezorgdhei­d. Maar deze impact had ik eerlijk gezegd niet zien aankomen. Daarom ga ik het gebouw van De Oude Post niet afbreken, maar het van binnen en buiten renoveren. Het kleine gebouw naast De Oude Post gaat wel weg en daar komt een nieuwbouw. Ik wil op deze manier de Looienaren tegemoetko­men en mijn steentje bijdragen aan onze gemeente. Er is met het gemeentebe­stuur ook overeengek­omen dat het terras mag blijven. Er lopen momenteel gesprekken over de uitbating en we mikken voor een opening tegen begin juni 2019. Dan begint een volledig nieuw hoofdstuk voor De Oude Post in Tessenderl­o. Hopelijk mogen nog vele generaties fijne momenten beleven in de vernieuwde zaak”, aldus Binnemans.

Ontmoeting­splaats

Burgemeest­er

Fons

Verwimp (sp.a), die eerder al zei dat hij hoopte op een nieuwe uitbating, is heel tevreden: “Het terras mag inderdaad blijven, maar wel op voorwaarde dat er terug horeca komt. Wij vinden het belangrijk om als gemeente in dit soort zaken een bemiddelen­de rol te spelen. Want zo’n horecazaak is een belangrijk­e ontmoeting­splaats en dit komt alle Looienaren ten goede.”

 ??  ??
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Het pand gaat dan toch niet tegen de vlakte, “speciaal om de Looienaren te bedienen”.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Het pand gaat dan toch niet tegen de vlakte, “speciaal om de Looienaren te bedienen”.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium