Het Belang van Limburg

“Geef mij maar Celtic”

-

Sportief directeur Dimitri de Condé steekt zijn vreugde over de Europese kwalificat­ie niet onder stoelen of banken. “Onze eerste doelstelli­ng dit seizoen was het halen van de poules. Toen we daar eenmaal inzaten en we de tegenstand overschouw­den, hebben we die ambitie bijgesteld. We zagen een kans om Europees te overwinter­en. Die hebben we gegrepen. Op een goeie manier. We haalden een goed tot heel goed niveau. Met één uitschuive­r in Sarpsborg.” Opvallend: coach Philippe Clement roteerde vaak én goed. “Klopt,” aldus De Condé, “dat bewijst voor mij twee zaken: één, een goed people management van de technische staf. De sfeer in de groep is uitstekend. En twee, er zit veel kwaliteit in de kern. Ik ben er trouwens van overtuigd dat er nog jongens in de wachtkamer zitten die ook heel veel kwaliteite­n hebben. Veel mensen voorspelle­n nu een drukke mercato. Maar er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Misschien dat we links of rechts iemand de kans geven om elders meer minuten te maken.”

Loting

“Ik denk trouwens dat deze kwalificat­ie ook wat zal helpen om spelers bij ons te houden. De loting is daarbij relatief. Een duel met een topclub zal niemand willen missen, een confrontat­ie met een ‘mindere’ club biedt perspectie­ven.”

Zelf trekt De Condé in februari liefst naar Schotland. “Geef mij maar Celtic. De voetbalbel­eving daar is top. De ploegen die ik graag vermijd, zijn Krasnodar, BATE Borisov en Shakhtar Donetsk. Maar wat komt, komt.”

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium