Het Belang van Limburg

Club Brugge heeft het maximale uit de Champions League gehaald

-

“Ik heb niet het gevoel dat er voor Club Brugge meer inzat dan de derde plek die hen een ticket gaf voor de Europa League. Atlético en Dortmund waren gewoon een klasse sterker. Kijk naar de thuismatch tegen Atlético, daarin was doelman Horvath de man van de match. Dat zegt genoeg. Hij hield Club overeind. Achteraf hoor je de spelers dan zeggen dat ze goed stonden. Pfff, dat lijkt wel een modetrend tegenwoord­ig. Wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze goed verdedigd hebben.” “Toch is het knap dat Club maar één wedstrijd verloor in deze poule. Wie me vooral kon bekoren in hun campagne was Hans Vanaken. Alles begon bij hem, alle ballen werden blind bij hem ingeleverd. Hij bleef moeiteloos overeind en heeft zich in de etalage gezet. Wat mij betreft mag hij de Gouden Schoen krijgen.”

“Het meest heb ik deze week genoten van Barcelona. Ik zat in een heerlijke sfeer op Nou Camp voor de wedstrijd tegen Tottenham. Barça speelde weliswaar met een B-ploeg maar dat hield hen niet tegen om er een leuk potje van te maken. De bezetenhei­d van de Engelsen viel me ook weer op. Ik dacht effe dat ze thuis speelden, zoveel lawaai maakten de supporters. Leuk voor hen dat Moura op het einde nog het goaltje maakte dat hen de kwalificat­ie opleverde.”

“Bij Barcelona speelde ook ene Thomas Vermaelen mee. Goed dat hij nog eens aan de bak kwam. Ik ben van Thomas gewend dat hij mee inschuift, maar nu hield hij het sober en bleef hij in positie. Hij deed het prima, maar je merkt wel dat hij meer wedstrijde­n nodig heeft om in zijn ritme te komen. Ik hoorde dat Ajax hem wil terughalen. Misschien kunnen zij hem wel een uitweg bieden?”

De spelers van Club zeiden na Atlético dat ze goed stonden. Eigenlijk wilden ze zeggen dat ze goed verdedigd hadden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium