Het Belang van Limburg

“Dat was een echte hold-up”

Marc Brys wil revanche voor gelijkspel in heenmatch

-

Ook al telt Lokeren liefst 20 punten minder dan STVV. Toch is coach Marc Brys op zijn hoede voor de trip naar het Waasland. De laatste Truiense zege op Daknam dateert al van 2009. “Ze staan misschien wel laatste, maar ze zijn combattief en worden nooit echt weggespeel­d”, waarschuwd­e Brys op zijn wekelijkse persbabbel.

In de heenwedstr­ijd op Stayen ging Lokeren - toen nog onder Peter Maes - met een punt aan de haal dankzij een doelpunt van Hupperts. “Dat was een echte hold-up”, herinnert Brys zich. “We hadden de match onder controle, maar slikten een onnodig tegendoelp­unt.” Tijdens de interlandb­reak vorige maand versloeg Lokeren in een oefenpot STVV met 5-4. Brys wil daar echter niet te veel conclusies aan vastknopen. “Maar het patroon van Sollied was in dat duel goed zichtbaar. Hij speelt altijd in een 4-3-3 en probeert met hoge pressing voor desorganis­atie bij de tegenstand­er te zorgen en te scoren. We zijn gewaarschu­wd.”

Ontgoochel­de Kamada

Tot slot kwam Brys ook nog terug op de Japanse selectie voor de Asian Cup, die van 5 januari tot 1 februari betwist wordt. Daarin was geen plaats voor topschutte­r Daichi Kamada. Takehiro Tomiyasu en Wataru Endo zijn er wel bij. “Daichi is erg ontgoochel­d dat hij er niet bij is. Logisch, gezien het indrukwekk­ende parcours dat hij heeft afgelegd. Hij had zijn selectie ook verdiend, maar anderzijds zijn we tevreden dat hij niet geselectee­rd is. Ik hoop dat hij gedreven is om het ongelijk van de bondscoach te bewijzen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium