Het Belang van Limburg

Leko begrijpt niet waarom nieuw contract uitblijft

Overeenkom­st loopt eind dit seizoen af

-

Ivan Leko, wiens contract als coach van Club Brugge op het einde van het seizoen afloopt, steekt nauwelijks weg dat hij ook verbaasd is dat Club blijkbaar niet gehaast is werk te maken van een contractve­rlenging van zijn kampioenen­maker.

Vorig seizoen de titel en dit seizoen alvast een succesvoll­e Champions League-campagne, die de club al zeker 30 miljoen euro opbracht. Maar toch ziet het er volgens Leko niet naar uit dat de bespreking­en over een contractve­rlenging nu snel zullen worden aangevat. “Ik denk het niet. En ja, ik vind dat ook raar. Maar wat kan ik doen? Ik ben niet de persoon die dan om de twee dagen belt om te vragen hoe het zit. Ik ben heel blij met wat ik hier met mijn staf al heb neergezet: qua resultaten, qua voetbal, qua alles… Kampioen gespeeld, Supercup gewonnen, in de Champions League véél getoond... Héél goed werk, ondanks een mindere periode. Een fantastisc­h verhaal. En ik zie nog heel veel ruimte voor progressie. Ik doe mijn job en zie wel wat er gebeurt. In voetbal weet je nooit.”

Boot afhouden

De Kroaat ontkent dat hij, in de hoop in de Champions League naam te maken, misschien zelf de boot afhield om een stap hogerop te kunnen zetten. “Neen. Iedereen in het voetbal droomt. En if you dream, dream big. Maar ik heb nooit gezegd: ik wil weg. Iedereen weet dat Club Brugge mijn club is en dat ik hier heel graag ben. Als er een contractve­rlenging komt, zal ik heel blij zijn.” Gevraagd naar een reactie, onthoudt Club Brugge zich liever. “We hebben niet de gewoonte om over contractbe­sprekingen te communicer­en tot die zijn afgerond ”, aldus woordvoerd­er Kirsten Willem. Ook de vraag of het uitblijven van gesprekken iets te maken heeft met Operatie Propere Handen kon dus niet gesteld worden.

Nog wat sportief nieuws: voor de immer moeilijke uitmatch op Kortrijk recupereer­t Leko de geblesseer­de flankspele­rs Mata, Dennis en Cools. Decarli, de pineut van de match van vorige week in Waasland-Beveren, valt uit de selectie.

EUPEN - MOESKROEN ZATERDAG 20.00 UUR SCHEIDSREC­HTER: Bram Van Driessche.

EUPEN: Van Crombrugge, Molina, Pouraligan­ji, Blondelle, Gnaka, Fall, Lazare, Mulumba, Luis Garcia, Keita, Toyokawa.

INVALLERS: Niasse, Bushiri, Castro Montes, Laurent, Schouterde­n, Ocansey, Essende, Pollet.

GEBLESSEER­D: Miicevic.

GESCHORST: Marreh (1/1).

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Molina.

MOESKROEN: Butez, Gulan, Godeau, Boya, Vojvoda, Mohamed, Van Durmen, Bakic, Benson, Leye, Olinga. INVALLERS: Werner, Libertiaux, Galitsios, Sarmiento, Chibani, Kuzmanovic, Sambu, Mbombo.

GEBLESSEER­D: Katranis, De Medina, Diedhiou, Amallah, Pierrot, Kalonji. GESCHORST: Dussenne (1/1).

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Boya.

 ?? FOTO BELGA ?? Ivan Leko hoopt op een verlengd verblijf bij Club Brugge.
FOTO BELGA Ivan Leko hoopt op een verlengd verblijf bij Club Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium