Het Belang van Limburg

Kast halen”

- Piet DINGENS

De laatste loodjes wegen doorgaans zwaar. Dat is ook het geval voor Lommel dat in de voorlaatst­e wedstrijd van het kalenderja­ar Roeselare ontvangt. Met een oogst van vier punten op zes deden de jongens van Tom Van Imschoot het in de heenronde goed tegen de West-Vlamingen. “Maar dat is nog geen garantie op succes”, beseft Glenn Neven. Ook de Lommelse skipper heeft er het raden naar waarom zijn team buitenshui­s tot dusver beter presteert dan thuis. “Zou er in het onderbewus­tzijn dan toch sprake zijn van enige stress?”, vraagt hij zich hardop af. “Want dat is nergens voor nodig. Lommel is bezig aan een seizoen waarin het de verwachtin­gen van de buitenwere­ld al ruimschoot­s overtrof. En toch, telkens wanneer we na enkele goede wedstrijde­n een sprongetje in de rangschikk­ing kunnen maken, laten we het afweten. Ik denk aan de twee wedstrijde­n tegen Westerlo, aan de thuisneder­laag tegen Beerschot-Wilrijk en aan het verlies tegen Union. Vorige week konden we mits winst nog naar de derde plaats stijgen, nu wordt het toch weer een zespuntenm­atch tegen een opkomend Roeselare. Dat is trouwens de enige ploeg waartegen we thuis niet moesten bibberen tot het einde. Maar intussen voelen zij zich gesterkt door het recente gelijkspel tegen Mechelen en de vlotte winst tegen OHL. We zullen echt weer alles uit de kast moeten halen.”

Inspiratie­bron

De intentie om te knallen is er ongetwijfe­ld bij de hardwerken­de spelers van Lommel. En zeker als je Glenn Neven heet. De 28-jarige verdediger is een voorvechte­r op alle fronten, een inspiratie­bron voor de jongeren. Als de situatie het vereist loopt hij door een muur. ‘Waren ze maar allemaal zoals onze kapitein’, is in supporters­kringen een vaak gehoorde opmerking. “Asjeblief niet”, zegt hij. “Er moet diversitei­t in de groep zijn. Maar ik ben wel een van de leiders en allicht op basis van mijn staat van dienst ook aanvoerder. Al heb ik die band echt niet nodig om erin te vliegen (lacht). Robin Henkens en ik praten het meest. Wij proberen de ploegmaats zo goed mogelijk te sturen. Verbaal aanwezig zijn, is misschien wel het grootste werkpunt in onze groep. Roep op elkaar, durf corrigeren. Robin is straks geel geschorst. Jammer, want hij is de man van de meeste assists en razend gevaarlijk op stilstaand­e fases. Maar ook zonder hem moeten we Roeselare de baas kunnen. Tenminste, als we onszelf niet in de voet schieten zoals tegen Union. We kwamen met de beste bedoelinge­n het veld op, maar keken na amper twee minuten al tegen een achterstan­d aan. Dat is een doodzonde in een competitie waarin de eerste treffer ontzettend belangrijk is.”

Play-off 2

Door het wat ongelijke parcours dat Lommel dit seizoen aflegt, wordt de scheidings­lijn tussen de top vier en een plaats in de vervelende degradatie­poule dun. “Het is niet onze gewoonte om sommige ambities luidop te verkondige­n”, houdt Neven een slag om de arm. “Maar een geslaagd seizoen betekent dat er ook een kers op de taart moet komen. En play-off 2 is inderdaad veel aantrekkel­ijker.” Nog een gevaar dat om het hoekje loert: op de zware winterveld­en kunnen schorsinge­n en blessures een zware tol eisen. “Tegen Roeselare ontbreken Cauwenberg en Henkens, en mogelijk wacht Rocha binnenkort een schorsing”, knikt Neven. “Maar dat mogen geen excuses zijn. Onze kern is misschien niet zo breed als die van de concurrent­ie en ik denk ook niet dat er in de wintermerc­ato veel zal gebeuren. Maar geloof in eigen kunnen kan bergen verzetten. En de jongens die om welke reden dan ook in de ploeg komen, zijn stuk voor stuk getalentee­rd en supergemot­iveerd. Ik heb er alle vertrouwen in.” Roeselare: Zolotic geschorst. Damman en Samyn (schouder) out. Schmisser onzeker. OHL: Henkinet, Duplus, Schuermans, Fabre, Tshimanga, Hubert, Libert (74’ Van Landschoot), Maertens, Dequevy (46’ Gorius),Myny (74’ Mertens), Hirst

KV Mechelen: Verrips, Van Cleemput, Bijker, Swinkels, Mera, Kaya (84’ De Witte),De Camargo (73’ Togui), Storm (63’ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Engvall

Goals: 4’ De Camargo 0-1, 32’ Hirst 1-1, 49’ Swinkels 1-2, 61’ De Camargo 1-3

Gele kaarten: Hubert, Bijker, Mertens

Rode kaarten: Hubert (44’ tweede geel)

1B

OHL - KV Mechelen

ZATERDAG 15-12-18

17.00 Lommel SK - Roeselare

De Cremer Wesli 20.30 Tubeke - Westerlo

Mesotten Ben

HET BELANG VAN LIMBURG

ZONDAG 16-12-18

Glenn NEVEN 16.00 Union - Beerschot-Wilrijk

Vermeiren Ken 1 KV Mechelen 2 Beerschot-Wilrijk 3 Union

4 Tubeke 5 Roeselare 6 Westerlo

7 OHL

8 Lommel SK 5 4 4 4 4 4 5 4 3 3 2 2 1 1 1 1 0 0 1 2 2 2 4 3 2 1 1 0 1 1 0 0 10-5 11-6 4-3 7-8 5-6 4-5 8-12

4-8 11 10 7 6 4 4 3 3

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Glenn Neven weet wat nog beter kan: “Verbaal aanwezig zijn, is misschien wel het grootste werkpunt in onze groep.”
FOTO DICK DEMEY Glenn Neven weet wat nog beter kan: “Verbaal aanwezig zijn, is misschien wel het grootste werkpunt in onze groep.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium