Het Belang van Limburg

“Nog volop in leerproces”

KIM MEYLEMANS dertiende in WB-manche in Winterberg

- Van onze verslaggev­er Jürgen SCHROOTEN in Winterberg

Geen top 10 voor Kim Meylemans in de wereldbeke­r in Winterberg. De Neeroeters­e bleef op de dertiende plek steken. “Niet onverwacht, want ik ben nog niet helemaal aangepast aan mijn nieuwe slee. Ik zit nog volop in een leerproces”, zei de Limburgse.

“Dertiende... Het is zoals het is, hé. Al had ik hier wel rekening mee gehouden hoor. Dit is vooral een leerjaar. Ik heb een nieuwe slee die helemaal anders reageert. Dat vergt nu eenmaal een aanpassing. Dat loopt niet op een, twee, drie perfect, hé. Ik zit ook nog maar aan pakweg 50 runs dit seizoen, terwijl de concurrent­ie aan het drievoudig­e zit.”

In de eerste run eindigde Meylemans veertiende. The Little Belgian, die als allereerst­e de baan op moest, liep meteen achter de feiten aan na een foutje in bocht 0. “Ze hebben die bocht tijdens de nacht nog wat veranderd. Typisch voor de Duiters (lacht groen). En daar heb ik me wat laten verrassen. Daar heb ik veel tijd verloren.

Kim MEYLEMANS

Spijtig, want over de rest van mijn run ben ik wel tevreden.”

Te hard gestuurd

In de tweede run deed de Neeroeters­e ietsje beter en kon ze opschuiven naar de 13de plaats. “Ik vond het een mooie run, maar was niet snel genoeg. Ik heb de slee te weinig vrij gelaten en hier en daar te hard gestuurd. Dat betaal je hier cash.” Meylemans, die op 1”74 van winnares Jacqueline Lölling eindigde, kijkt nu vooral vooruit. “De kop is eraf. Nu komen er enkele banen die me beter moeten liggen. Moeilijke, technische banen, waar de stuurmansk­unst belangrijk­er is. Daar kan ik altijd ietsje meer. Weet je, ik zit in een leerproces. Het grote doel ligt in 2022. Ik heb dus nog genoeg wereldbeke­rmanches om tegen dan wereldtop te zijn.”

Nu komen er enkele banen die me beter moeten liggen. Moeilijke, technische banen, waar de stuurmansk­unst belangrijk­er is. Daar kan ik altijd ietsje meer

 ?? FOTO STEFAAN BRODELET ?? Meylemans moet zich nog aanpassen aan haar nieuwe slee.
FOTO STEFAAN BRODELET Meylemans moet zich nog aanpassen aan haar nieuwe slee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium