Het Belang van Limburg

“Nog niet de verhoopte resultaten neergezet”

Houdt Initia Hasselt deur naar Final Four op een kier?

- Ivo KWANTEN

Op speeldag 13 van de Beneleague staat de derby tussen Hubo Initia Hasselt en Sporting NeLo op het programma. NeLo gaat na de zege tegen Nederlands kampioen Aalsmeer op zoek naar bevestigin­g om in koers te blijven voor de Final Four. Hasselt staat op een kleurloze achtste plaats. “We zetten momenteel niet de resultaten neer waarop we hoopten”, zegt Andrei Buciuman van Initia.

“Hubo Initia Hasselt wil na het verlies in Bevo weer aanknopen met de overwinnin­g”, verzekert Andrei Buciuman ons. “We doen in Bevo - toch de ploeg in vorm - tot tien minuten voor het einde mee voor de overwinnin­g. Jammer genoeg werd het al de derde nederlaag met klein verschil.”

Progressie

Twaalf speeldagen ver, slechts negen punten op de teller en die achtste plaats in het klassement straalt weinig uit. Een overgangsj­aar? Buciuman: “Winnen tegen NeLo betekent de deur naar de Final Four op een kier houden, maar ik denk niet dat we van die eindronde een punt moeten maken. De ambitie om erbij te zijn in de Belgische play-offs is wel realistisc­h. We zetten momenteel niet de resultaten neer waarop we hoopten. Nog niet. Als deze groep iets nodig heeft dan is het tijd. Ik merk voortduren­d progressie en ik ben ervan overtuigd dat we in de tweede seizoenshe­lft zullen pieken. In de Belgische playoffs en de beker liggen uitdaginge­n.”

Juiste keuze

Buciuman kwam vorig seizoen weinig van de bank. Zijn inbreng in de bekerzege en de kwalificat­ie voor de finale van de play-offs was gering. Het scheelde geen haar of de nummer negen van Initia Hasselt had dit seizoen het shirt van Sporting NeLo gedragen. “Er zijn inderdaad een paar gesprekken met Sporting NeLo geweest”, geeft Buciuman aan. “Maar Hasselt heeft me uiteindeli­jk overtuigd. Een nieuw team, een nieuwe trainer en de nieuwe sportieve uitdaginge­n gaven naast een paar persoonlij­ke overweging­en de doorslag. Ik ben aan mijn vierde seizoen in Hasselt toe. Ik bouwde er mijn vriendenkr­ing op en ik woon er samen met mijn vriendin. Te veel om in één klap achter te laten en na vijf maanden ben ik blij dat ik die keuze gemaakt heb. Ik ben tevreden met de minuten die ik krijg en ook wat omkadering en begeleidin­g betreft zijn er geen klachten.”

 ?? FOTO SEM ?? Andrei Buciuman.
FOTO SEM Andrei Buciuman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium