Het Belang van Limburg

“Zelfs tijdens het winkelen aangesprok­en op ons succes”

Wellen wil koppositie verstevige­n met winst tegen Beerse

- Rob KWANTEN

Turnzaal de Bron in Wellen davert zaterdag op zijn grondveste­n. Wevoc, samen met Alken aan de leiding in eerste divisie, krijgt op de tiende speeldag het bezoek van eerste achtervolg­er Beerse. “Zelfs als ik aan het winkelen ben spreken mensen mij aan over ons succes”, dixit ploegmanag­er Michel Groven.

Een Limburgs leidersduo in eerste divisie. Het moet eventjes geleden zijn. Wellen puurde 25 punten uit 9 wedstrijde­n, Alken uit 10. Voordeel Wevoc dus. En een thuisoverw­inning tegen Beerse, dat op 2 punten volgt, zou de kansen op een Limburgse kampioen een stevige boost geven. “We hebben al wel eens gedacht aan de titel en de promotie naar Liga B”, geeft Michel Groven toe. “Vooral op praktisch vlak. Zo zullen we dan moeten verhuizen van de Bron naar sporthal de Bloken. Maar ook daar zal de infrastruc­tuur aangepast moeten worden. Zo zal het veld bijvoorbee­ld worden ingekleurd. Financiële steun van de gemeente zal dan ook nodig zijn. Al krijg je van de bond in principe één overbruggi­ngsjaar, maar het is aan mij en de rest van het bestuur om hierover na te denken. De speelsters en de technische staf bekijken het nog altijd van match tot match. Vergeet niet dat heel wat speelsters nog nooit zo’n topseizoen gedraaid hebben. Daardoor sluipt er her en der toch wat stress in de ploeg.”

Sprookje

De titelrace van Wevoc leeft in Wellen. Dat ondervindt ook Groven. “Zelfs als ik aan het winkelen ben spreken mensen mij aan over ons succes”, gaat hij verder. “Ik merk ook dat de echte Wellense dorpelinge­n de weg naar onze sporthal weer gevonden hebben. Het sprookje is begonnen toen Hans Bungeneers in oktober 2017 onze nieuwe trainer werd. Zijn rustige aanpak sloeg onmiddelli­jk aan. In de terugronde haalden we al een hoog niveau. Met Lara Vriens en Lynn Vendrix werd de kern voor dit seizoen zeer gericht versterkt. Onze balans tot dusver kan tellen: als enige ploeg in de reeks ongeslagen. Tegen Beerse, volgens mij onze sterkste tegenstand­er, willen we dat zo houden. Het wordt een echte zespuntenm­atch. Maar ook in de Limburgse beker willen we schitteren. Daarin zit er misschien wel een finale tegen Alken aan te komen. Stel je voor.”

Jubileum

De 45-jarige Groven is een Wevoc-monument. Op zijn achttiende kwam hij voor het eerst supportere­n voor zijn lief. Snel rolde hij in het bestuur. “Ik ben begonnen als materiaalm­eester. Vervolgens werd ik ploegbegel­eider van de B-ploeg en de A-ploeg. In 2019 bestaat de club 50 jaar. Het zou voor mij en de hele Wevoc-familie een onvergetel­ijk moment zijn om dat jubileum met de titel te kunnen vieren”, droomt Michel hardop.

 ??  ??
 ?? FOTO TP ?? Ploegmanag­er Michel Groven en de dames van Wevoc.
FOTO TP Ploegmanag­er Michel Groven en de dames van Wevoc.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium