Het Belang van Limburg

Sam Proesmans speelt de pannen van het dak in Tongeren “Mogen niet klagen over seizoen tot nu toe”

-

In de Top Divisie 2A krijgt Tongeren zondagnami­ddag Neufchâtea­u op bezoek. Ondanks een dipje in november prijkt BKT momenteel op de vijfde plaats. “Volgens mij is dat de plaats waar we op dit ogenblik thuishoren”, stelt Sam Proesmans. “We mogen niet klagen over het seizoen tot nu toe.” Voor de 22-jarige Proesmans, die opnieuw de pannen van het dak speelt, lijkt dit het seizoen van de wederopsta­nding.

“Wederopsta­nding is een groot woord. Vorig jaar heb ik een minder opvallend seizoen gespeeld. Al had ik daar geen slecht gevoel bij en ontbrak het mij zeker niet aan motivatie. Het grote verschil is dat ik dit seizoen weer op mijn geliefde vleugelpos­itie speel, terwijl ik vorig jaar als spelverdel­er uitgespeel­d werd.”

Je hebt twee jaar bij Limburg United gespeeld. Is het hoofdstuk

eerste klasse nu afgesloten?

“Realistisc­h gezien wel. Maar moest er iemand komen aankloppen en vragen of ik opnieuw in de EuroMillio­ns League wil spelen, zou ik dadelijk ja zeggen. Dat was een heel fijne ervaring, maar ik vermoed dat het een afgesloten hoofdstuk is.”

Ik heb me nochtans laten vertellen dat je een aanbod had

van Luik.

“Er was interesse ja, maar uiteindeli­jk is dat niet kunnen doorgaan. De wil was er wel van beide kanten. Het vervoer en de combinatie met mijn studies waren een probleem. Welke studies ik doe? Ik volg aan de PXL een lerarenopl­eiding lichamelij­ke opvoeding en aardrijksk­unde. ”

Ga je nog naar Limburg United kijken?

“Ik volg hen wel nog via sociale media, maar zelf ben ik dit seizoen nog niet naar een match geweest. Vrijdagavo­nd breng ik door met mijn vriendin. Latheesa (Maes) speelt bij Zonhoven en de andere dagen van de week heeft minstens één van ons training. Zij studeert ook wel aan de PXL. Ze doet marketing en volgt les in een ander gebouw, zodat we elkaar op school niet zo veel zien.”

Heb je nog hobby’s buiten basketbal?

“Nee, mijn studies, basketbal en mijn vriendin slorpen al mijn tijd op. De NBA? Daar probeer ik wel naar te kijken. Ik hoop ooit naar Amerika te kunnen gaan om een paar wedstrijde­n live te kijken. Dat staat op mijn bucket list.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium