Het Belang van Limburg

“Nog één keer alles geven”

- Frederik BAETEN

Zaterdag vindt in de Soeverein de achttiende editie van ‘Fights at the Border’ plaats. Het jaarlijkse vechtsport­gala in Lommel vormt dit jaar het toneel voor het afscheid van de Lommelse vechter Fouad Abdi. Een blessure dwingt de huidige Benelux-kampioen K1 om afscheid te nemen op het hoogste niveau. “Ik ben 22 jaar en heb nog een heel leven voor mij. Ik ga nog één keer alles geven voor eigen publiek en dan houdt het op”, aldus Abdi.

22 jaar. Voor een kickbokser op topniveau moet het dan normaal allemaal nog beginnen? “Maar niet als je met een chronische blessure zit”, reageert Abdi. “Je begrijpt dat ik niet specifiek kan ingaan op die blessure. Als mijn tegenstand­er dat te weten komt, zal hij daar keihard op inbeuken en nemen mijn winstkanse­n stevig af. Het komt erop neer dat de kans op herval te groot is als ik op dit niveau blijf doorvechte­n. Ik ben nog jong en heb nog een heel leven voor mij. Mijn gezondheid gaat voor. Al ga ik wel blijven trainen in de club”, zegt Fouad zonder knik in de stem.

Coach Olaf Bekkers van Siam Ni Lommel toont begrip: “Ik vind het bijzonder spijtig dat ik weer één van mijn vechters verlies, maar ik begrijp Fouad natuurlijk ook wel. Als hij doorgaat, neemt hij een gezondheid­srisico en dat wil hij niet en ik ook niet.”

Benelux-kampioen

Abdi begon al op zijn vijfde met vechtsport en had meteen de smaak te pakken. Hij vocht in totaal vijf A-kampen, waarvan hij er vier won en één verloor. Sinds vorig jaar draagt hij ook de titel van Benelux-kampioen K1 in de klasse -70 kilo. Die verdedigt hij nu in zijn laatste kamp tegen de Nederlande­r Jhon Binkhorst. Abdi: “Ik ga die titel met hand en tand verdedigen. Het is mijn laatste officiële kamp na zeventien jaar in de sport. In mijn achtertuin dan nog. (lacht) Ik wil met een knaller vertrekken. Of ik mijn tegenstand­er ken? Ja, ik heb er vroeger een keer tegen gevochten en gewonnen. Maar dat wil niks zeggen in onze sport. Elke kamp is anders.” Abdi-Brinkhorst is de voorlaatst­e kamp op ‘FATB ‘18’. De avond wordt afgesloten met het K1-wereldtite­lgevecht tussen Jente Nnamadin en Mitch Kuipers in de WFCA-bond in de klasse -80 kilo. Organisato­r Bekkers: “De klasse waarin ik zelf één Europese en drie wereldtite­ls behaalde. Laat deze jongens het nu maar uitvechten. (lacht) Jente is van Hamme en breekt momenteel door in China. Kuipers is een Nederlande­r die furore maakt onder Ali Günyar. Dat wordt smullen geblazen.” ‘Fights at the Border’ begint zaterdag om 19 uur in de Soeverein (Sportvelde­nstraat 10) in Lommel. De arena wordt voor de gelegenhei­d omgetoverd tot een vechtsport­tempel met de nodige show en muziekeffe­cten. Er staan in totaal negentien kampen op het programma, waarvan zeven B-kampen en vijf A-kampen. In voorverkoo­p betaalt u 25 euro, aan de kassa 30 euro.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Fouad Abdi met coach Olaf Bekkers: “Mijn gezondheid gaat voor.”
Foto DICK DEMEY Fouad Abdi met coach Olaf Bekkers: “Mijn gezondheid gaat voor.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium