Het Belang van Limburg

“Dubbele muur leren slopen”

Leider Sporting Hasselt speelt voor vierde keer op rij gelijk Reeks verder zetten “Geloof is er nog”

- Jeroen FISSETTE/Frederik BAETEN

Sporting Hasselt is in de derby tegen Spouwen-Mopertinge­n blijven steken op een gelijkspel. De thuisploeg gaf zijn voorsprong in de eerste helft héél snel weg en vond na rust geen gaten in de dubbele muur die Spouwen-Mopertinge­n had opgetrokke­n. Opnieuw een draw dus en dat al voor de vierde keer op rij. Bocholt kan zondag de leidersple­k overnemen van Hasselt als het wint van Berchem.

Aan de bezoekende kant was doelpunten­maker Glenn Ernens tevreden met het duurbevoch­ten punt. “Het was een moeilijke wedstrijd. We gaven weinig weg maar konden zelf ook niet veel kansen creëren. Plots viel dan hun doelpunt uit de lucht. Nochtans waren we gewaarschu­wd voor hun stilstaand­e fases”, aldus Ernens over het mooie doelpunt dat Dean Boiten in de vlucht op aangeven van alweer - Verbeeck binnen knalde. Maar wat voor een reactie had Spouwen-Mopertinge­n? Meteen werd er keihard terug geslagen. In geen tijd stond het weer gelijk? Ernens:“We gingen inderdaad hevig door op de flank. Ik stond op de juiste plaats op een bal die doorschoot en kon niet meer missen.”

Reuzekanse­n

Er werd dus na een vrij gesloten eerste helft met 1-1 de rust in gegaan. Na de pauze ging Sporting vol voor de zege maar de bezoekers metselden een dubbele muur. “We wilden de wedstrijd inderdaad goed op slot houden,” aldus Ernens. “Dat is gelukt. Met die puntendeli­ng zijn we dan ook tevreden.” Dat kon SpoMo-trainer Jan Schoefs alleen maar beamen. “We zijn naar hier gekomen voor een punt en we gaan hier weg met een punt. Hasselt verdiende misschien de overwinnin­g maar het was een gesloten wedstrijd. Wij moeten nu eenmaal op een andere manier spelen dan in het begin van de competitie. Eens we helemaal uit de kelder van de rangschikk­ing weg zijn, kunnen we misschien terug anders denken. Nu willen we punten pakken. En dat lukt.” Ook Sporting-trainer Rikie Broeckx zag een andere wedstrijd dan enkele maanden geleden. “Nu zakken zij volledig in. Er zat weinig voetbal in het spel van Spouwen-Moperingen maar dat zal ons lot nu wel zijn. Wij zullen moeten leren omgaan met zo’n dubbele muur”, ziet Broeckx de gevolgen van het leiderscha­p. “Toch kan ik mijn spelers weinig verwijten. Zeker na de rust gingen we vol voor de zege. De inzet en de wil om te winnen was optimaal aanwezig. We hebben ook constant druk gezet en uiteindeli­jk hadden we nog een doelpunt verdiend”, verwees Broeckx naar de twee reuzekanse­n van Van Rijswijk en Verbeeck die Sporting in de absolute slotfase nog kreeg. Het mocht niet zijn en zo behaalt Hasselt zijn vierde draw op rij.

SPORTING HASSELT: Van Gerwen, Joosten (66’ Jaspers), Janssen, Vrijsen, Verbeeck, Proesmans, OFORI, BRACKÉ (76’ BATHIRI), BAYSAL, BOITEN (76’ VAN RIJSWIJK), EFEKIA. SPOUWEN-MOPERTINGE­N: Grootaers, Mombaerts, Ernens, Winkels (75’ Choua), Yildiz, Otero-Perez, Etien Aka, Haenen,

LA MANTIA, VAN OUDENHOVE, BROUWERS. DOELPUNTEN: 33’ Boiten 1-0, 35’ Ernens 1-1. GELE KAARTEN: Proesmans, Van Gerwen, Ernens, Choua.

SCHEIDSREC­HTER: Lamberigts. Patro wil ook in Vosselaar zijn ongeslagen reeks verder zetten. “Belangrijk om dat prima gevoel mee te nemen in de winterstop”, weet topschutte­r Alessio Allegria. “Ik vond dat we vorige week in Hasselt, ondanks die vroege achterstan­d, de zege verdienden. Zeker op basis van die tweede helft waarin we het de leider moeilijk maakten”, blikt Allegria terug. “Over mijn persoonlij­ke prestaties mag ik tot nu toe tevreden zijn. Van het moment dat ik van de flank werd gehaald en me centraal weer mocht uitleven rond onze sterke centrumspi­ts Freddy Mombongo lukte het scoren ook weer, met ondertusse­n toch tien treffers op de teller.”

PATRO:

Rentmeiste­r is (geel) geschorst.

De kern: Belin, Kenne, Renson, Swerten, Ouedraogo, Carratta, Gueroui, Ezzahri, Allegria, Mombongo, Rajcomar, Annab, Olaerts, Gronski, Depret, Jeurissen. Hades moet de kelk tot op de bodem ledigen in de laatste matchen van 2018. Terwijl coach Van Houdt vorige week in Vosselaar drie spelers op de strafbank moest laten is het deze week nog erger met vier geschorste­n. Zowel Corstjens, Bloemen, Demulder als Willems pakten immers hun derde geel in Vosselaar. Van Houdt bekijkt het glas halfvol: “Hades staat bekend als een jeugdvrien­delijke club waar jonge spelers kansen krijgen. Wel, in Temse komen er aantal jonge spelers effectief in de elf. Aan hen om die kans met beide handen te grijpen.”

RC HADES:

Corstjens, Bloemen, Demulder en Willems geschorst. Nieuwkomer Ben Timmermans pakt hierdoor zijn eerste selectie.

DE KERN: Gijbels, Elens, Vandermeer­en, Gueroui, Celen, Wang, Decuypere, Bennassar, Voorjans, Lenaerts, Sögütcü, Goossens, Telegrafo, Timmermans, X. De eerste kennismaki­ng met het amateurvoe­tbal was voor Stijn Quintiens geen onverdeeld succes. “Ik zit met een dubbel gevoel. Enerzijds zijn de statistiek­en wat ze zijn maar anderzijds kwamen we in sommige wedstrijde­n maar een fractie te kort. Of er versterkin­g nodig is? Ik weet niet wat het bestuur van plan is. In de heenronde hebben we leergeld betaald omdat veel jongens - inclusief mezelf – nooit op dit niveau voetbalden. De laatste weken heb ik de indruk dat het beter en beter gaat. De spelersgro­ep gelooft er in ieder geval nog rotsvast in. Er zijn nog 45 punten te verdienen! ”, besluit Quintiens.

HEUR-TONGEREN:

Jungschleg­er (verrekking bil) vervoegt out. Dupain en Rochus komen bij de kern.

DE KERN: Govoni, Quintiens, Dupain, Wagemans, Creemers, Paulus, Vanderhove­n, Vanheeswyc­k, Baccarella, Camara, Tshibuabua, Geenen, Legenvre, Ketelslege­rs, Rochus.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sp. Hasselt moest tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel tegen Spouwen-Mopertinge­n.
FOTO DICK DEMEY Sp. Hasselt moest tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel tegen Spouwen-Mopertinge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium