Het Belang van Limburg

“Inzet tonen om in de ploeg te blijven”

- Paul THEEUWEN

Ondanks zijn leeftijd heeft de toekomstig­e bachelor orthopedie al flink wat voetbalkil­ometers afgelegd: vier jaar Leopoldsbu­rg woont op amper twee minuten fietsen van het plein in Heppen - , zeven jaar Genk en vier jaar Lommel. “Daar kwam ik tot bankzitter bij de eerste ploeg maar het voelde aan alsof er voor mij geen plaats was. Je wil doorgroeie­n en in de eerste ploeg spelen. Het aanbod om naar Pelt te gaan was aanlokkeli­jk. Ik had er direct een goed gevoel bij en zou mijn plaats krijgen in de verdedigin­g als links- of rechtsback, posities waarop ik bij de beloften in Lommel ook speelde. Het pakte evenwel wat anders uit.”

Van Hees heeft geduld moeten opbrengen want zo snel liep het bij Pelt ook niet. Hij bleef stevig trainen, staat conditione­el ijzersterk en dat zag ook Geert Knapen. De T1 dropte hem bij het uitvallen van Jarne Vandebriel in de eerste ploeg. “Niet als back, maar wel centraal achterin naast Eloy Schilderma­ns. Ik wist niet wat ik mocht verwachten maar het viel mee. Ik moet het niet van duelkracht hebben, wel van mijn spelinzich­t en verzorgd uitvoetbal­len. Dat zijn pluspunten die ik met mijn eerder kleine gestalte heb meegenomen van in mijn jeugdoplei­ding. In dat opzicht waren mijn jaren bij Genk en Lommel positief. Het is aan mij te bewijzen dat ik nu die plaats waard ben:”

Tegenvalle­r

Vandaag begint de terugronde uitgereken­d tegen de club waar het voor Brent allemaal begon. “Het veld van Leopoldsbu­rg ligt in Heppen. Ik zie het vanaf thuis liggen. De heenmatch zat ik op de bank en viel het laatste kwartier in. Het stond toen al 4-0. Ik denk dat onze ploeg nu een flink stuk sterker staat dan toen. Wij spelen in alle matchen goed mee, maar werken onze kansen moeilijk af. In Termien en tegen Nijlen lukte het wel. De uitschuive­r tegen Mechelen was een tegenvalle­r, maar vorige week hebben wij bewezen dat wij nog meedoen. Als je tegen Zwarte Leeuw een achterstan­d kan ophalen en alleen door pech van de winst wordt gehouden. Met een vier op zes kunnen wij leven. Dat belooft voor vandaag. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan moeten de punten op De Roosen blijven. Ik gok op 3-1.”

E.PELT:

Khani (knie) uit; Aerts terug fit. Schilderma­ns geel geschorst.

DE KERN: Mertens, Driesen, Aerts, Black, Van Vlerken, Goossens, Swolfs, Klaps, Deckers, Geysels, Leën, Van Hees, Vandebriel, Verbiest, Clerckx, Doms

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Brent Van Hees: “Ik moet het hebben van mijn spelzinzic­ht en verzorgd uitvoetbal­len.”
FOTO DICK DEMEY Brent Van Hees: “Ik moet het hebben van mijn spelzinzic­ht en verzorgd uitvoetbal­len.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium