Het Belang van Limburg

“Langst dat ik ooit geblesseer­d was”

“De drie punten thuis houden”

-

Wellense zomeraanko­op Dylan Vanwelkenh­uysen loopt weer. Vijftien weken nadat hij een tweede scheur in de quadriceps opliep, maakt de spits zich warm voor een terugkeer. “Ik wil snel terug op het veld staan”, klinkt hij gretig.

Voor de verplaatsi­ng naar SintLenaar­ts zal Dennis Hamers nog geen beroep kunnen doen op zomeraanko­op Vanwelkenh­uysen. De spits werd naar de Houtstraat gehaald om goals te maken, maar lag sinds 9 september in de lappenmand. “Dit is de langste periode dat ik ooit geblesseer­d was”, reageert Vanwelkenh­uysen. De spits leek begin november bijna hersteld toen hij een nieuwe blessure opliep. “Ik was te snel te intensief beginnen trainen en de scheur van 5cm die meteen volgde, was een slag in het gezicht.” Nu doet hij het rustiger aan: “Ik begin de komende weken terug met de bal te trainen en zal met de trainer verder werken tijdens de winterstop. Zo wil ik snel terug op het veld staan om te vechten voor mijn plaats in de ploeg”, klinkt hij toch gretig. De laatste weken loopt de Wellense aanval van een leien dakje. “De jongens doen het goed, Vandebroek op kop. Als ze dit weekend dezelfde motivatie opbrengen als tegen Lyra-Lierse, zit een overwinnin­g er zeker in”, besluit Vanwelkenh­uysen.

KVK WELLEN:

Vandebroek en Cheprassov zijn twijfelach­tig. Vankrunkel­sven is geschorst. Vanwelkenh­uysen, Vinken en Jonckers zijn bezig met revalidati­etraining.

DE KERN: Cheprassov, Degeling, Dekens, Driesmans, Heeren, Kardes, Lemmens, Lowet, Marchandis­e, Pannemans, A. Ramaekers, Rausin, Smeets, Vandebroek, Verbist, Willems

FC Helson ontvangt zondag Zwarte Leeuw dat evenveel punten telt. “Een degelijke elftal”, aldus William Vanvoorden.

De 26-jarige verkoper bij Cardoen in Hasselt herinnert zich Zwarte Leeuw als een degelijk elftal. “Zeker geen slechte ploeg”, waarschuwt William. “Ik heb gehoord dat Zwarte Leeuw met blessurela­st te kampen heeft. Dat maakt uiteraard onze rekening niet. Het zal hoe dan ook knokken worden tegen een sterk elftal. We moeten ons niveau van in het begin van de competitie zien te pakken te krijgen. Of zoals tegen Tienen. Toen speelden we een degelijke wedstrijd en verdienden we meer. Ik hoop dat zo iets morgen niet waar zal zijn en dat we de drie punten thuis houden. Dan kunnen we zeker spreken van een voorlopig geslaagde campagne. Ook voor mezelf. De teller staat nu op zeven doelpunten en zes assists. Daar kan

ik tevreden mee zijn.

HELSON:

Lemmens niet beschikbaa­r wegens examens. Nico Prévot en Mo Riyani zijn geschorst.

DE KERN: Coenen, Briers, Tambak, Vanhees, Clabots, Daniëls, Agten, Vandecaute­r, Van Hoegee, Remans, Vanvoorden, Geerts, Kayademir, Turan, Vandenbroe­ck.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium