Het Belang van Limburg

“Kwaliteit om eindronde te halen”

Ken Marchal wil revanche en de kloof dichten

- Jos CASTERMANS

KVK Beringen krijgt kersvers leider Melo over de vloer. Ideaal om wat van die vier puntjes achterstan­d af te knabbelen en de stap naar de top te zetten, iets waar men bij KVK al zo lang van droomt. “We willen ook die 4-0-nederlaag van in de heenronde rechtzette­n”, zegt de Beringse rechtsacht­er Ken Marchal.

Marchal was er toen op de openingsma­tch niet bij. De enige match die hij miste. “Ik ben wel gaan kijken”, zegt hij. “Ik had pas getekend (23 augustus) bij Beringen en moest eerst bij de reserven spelen. Maar ik had wel op m’n eentje getraind. De week nadien stond ik in de ploeg.” Marchal - hij speelde bij de jeugd van MVV, geraakte enkele matchen op de bank bij Lommel en werd nadien basisspele­r bij Bocholt - zou normaal dit seizoen bij BilzenWalt­wilder (28 matchen gespeeld) aan zijn tweede seizoen beginnen.

“We waren zo goed als rond, maar in laatste instantie liep het toch nog mis. Het had ermee te maken dat ik van Zutendaal naar Beringen was verhuisd. Jammer, want ik was er graag. De spelers snapten het ook niet.” Raar allemaal, want Bilzen-Waltwilder klaagt momenteel dat het geen flankverde­digers heeft en zo een pak goals binnenkrij­gt. “Maar voor ons een geschenk uit de hemel”, zegt Barka bij Beringen.

“Ik ben ook heel content met mijn keuze”, verzekert Marchal. “Ik kende verschille­nde spelers van op de school in Genk en anderen tegen wie ik vroeger heb gespeeld.” KVK wil weer bovenaan meedoen. Maar

Ken MARCHAL Rechtsacht­er bij

KVK Beringen tegen Vlijtingen, Mechelen a/d Maas en Alken, ploegen uit de onderste helft, bleef het bij een draw. Een gemiste kans om de kloof te dichten, lijkt het.

Marchal: “Klopt. Maar de factor geluk heeft hierin ook meegespeel­d. Wij hebben een voetballen­de ploeg en die teams hanteren een andere speelstijl. Als voor hen de bal eens goed valt, wordt het moeilijk. Maar we hebben de kwaliteit om de eindronde te halen. We zijn toch zeven matchen ongeslagen. We staan nu op een plaats die minder druk geeft dan de eerste. Het komt goed.” “Ja, nu Melo. Ook een voetballen­de ploeg en dat ligt ons. Maar niet gemakkelij­k, want ook zij zijn gedreven en hebben veel kwaliteit. Die 4-0 van de heenmatch? Dat was een off-day. We hebben de kwaliteit om dat recht te zetten.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Ken Marchal wilde wat graag met zijn Stephanie op de foto.
FOTO RAYMOND LEMMENS Ken Marchal wilde wat graag met zijn Stephanie op de foto.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium