Het Belang van Limburg

Riksingen blijft kampen met stroompann­es

- Dirk ROEFFLAER

De inwoners van Riksingen krijgen regelmatig te maken met stroompann­es. De jongste weken hebben ze al minstens vier keer zonder elektricit­eit gezeten, zowel ’s nachts als overdag. Vrijdagmid­dag was het weer prijs. De inwoners zijn het meer dan beu.

“Tussen 13.15 en 13.45 uur hebben we zonder stroom gezeten”, zucht Pascal Marrone. De man woont in de Driessenst­raat. “Ik ben wakker geschoten toen het alarm van de buren begon te loeien.”

Pascal werkt ’s nachts voor bpost. Hij moet onder meer de kranten gaan ophalen bij de drukkerij in Paal. “De stroom is ook al enkele keren midden in de nacht uitgevalle­n. Zo is het al gebeurd dat ik niet kon vertrekken, omdat de elektrisch­e garagepoor­t niet openging.”

Wanneer de getroffen inwoners naar de storingsli­jn van Infrax bellen, krijgen ze een ingesproke­n bandje te horen: ‘Belt u voor een storing in Riksingen-Tongeren? We zijn ermee bezig’. Volgens Pascal beperkt de panne zich niet alleen tot Riksingen, maar worden ook de inwoners van Henis en een gedeelte van Hoeselt er regel- matig mee geconfront­eerd. Ook bij het thermenbed­rijf Sané op de Bilzerstee­nweg in Riksingen bevestigen ze de frequente stroompann­es: “Nog geen drie weken geleden hebben we ook al een half uur zonder elektricit­eit gezeten. Als je dan naar Infrax belt, krijg je een bandje te horen.” Volgens woordvoerd­er David Callens van Infrax ligt een occasionee­l incident aan de oorzaak van de stroompann­e van gisteren: “Door een kabelbreuk aan de middenspan­ningsleidi­ng heeft een gedeelte van Tongeren en Hoeselt een halfuur zonder stroom gezeten. Dit voorval heeft niets te maken met eerdere uitvallen. Het is een alleenstaa­nd feit.” Van de vorige stroompann­es was Callens niet op de hoogte.

 ?? FOTO DIRO ?? Pascal Marrone: “Het al gebeurd dat ik niet kon vertrekken naar mijn werk, omdat de elektrisch­e garagepoor­t niet openging.”
FOTO DIRO Pascal Marrone: “Het al gebeurd dat ik niet kon vertrekken naar mijn werk, omdat de elektrisch­e garagepoor­t niet openging.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium