Het Belang van Limburg

Parket vraagt internerin­g na dodelijke klap aan ober

-

Het openbaar ministerie wil de internerin­g van een 28-jarige man uit Landen die in november vorig jaar een dodelijke klap gaf aan ober Pascal Hendrix (54) in café Bij Mij in de Hasseltse stationsbu­urt.

De zaak stond vrijdag voor behandelin­g in de Hasseltse correction­ele rechtbank, maar is door de nationale staking noodgedwon­gen uitgesteld tot 22 februari. Het bleek onmogelijk om de verdachte van de gevangenis over te brengen naar de rechtbank.

De betichting luidt ‘het uitdelen van opzettelij­ke slagen en verwonding­en met de dood tot gevolg zonder de bedoeling te doden’. Hierop staat een maximumstr­af van 5 jaar. De feiten vonden plaats op vrijdag 3 november 2017 in café Bij Mij in de Frans Massystraa­t. De politie kreeg rond 23 uur een oproep van problemen in de zaak. De 28-jarige Landenaar, een bekende junk, maakte amok en weigerde de zaak te verlaten. Toen ober Pascal Hendrix uit Zonhoven tussenkwam, kreeg hij een klap en hij kwam met het hoofd ongelukkig ten val op een houten kastje. Vijf dagen later overleed hij in het ziekenhuis.

Sophie Keytsman, advocaat van de aangehoude­n verdachte, had haar cliënt er graag bij in de rechtbank omdat ze zich verzet tegen de mogelijke internerin­g. Ze vroeg en verkreeg uitstel. Wordt vervolgd op 22 februari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium