Het Belang van Limburg

“Al 150 truckers moeten weigeren”

Truckrun verzamelt 450 vrachtwage­ns op Ford-site

- Zahra BOUFKER

De vzw Limburgse Truckers verzamelt zaterdag 450 truckers op de oude Ford-site voor de “Warmste Truckrun”. Ze rijden die dag ten voordele van Rondpunt, een organisati­e voor jonge verkeerssl­achtoffers.

De inschrijvi­ngen voor de Warmste Truckrun waren snel ingevuld. “We zullen zaterdag met 450 truckers uit heel Limburg naar de Fordsite in Genk rijden”, zegt Danny Meertens. “We krijgen nog steeds aanvragen binnen en hebben ondertusse­n al bijna 150 truckers moeten weigeren omdat het terrein dat wij gebruiken niet meer vrachtwage­ns aankan. We hebben de routes zo uitgestipp­eld dat er geen verkeershi­nder zal ontstaan. Enkel aan de verkeersli­chten in Houthalen, richting Hengelhoef, kan er hinder zijn omdat alle truckers daar linksaf moeten. Wij vragen daarom aan de mensen om die buurt in de voormiddag te mijden. Om 12 uur zouden alle truckers ter plaatse moeten zijn in Genk.”

Vanaf 10.30 uur zijn er activiteit­en, zoals optredens van Dirk Duncan, I&C en Xpd. Voor de kinderen zetten de organisato­ren ook het warmste springkast­eel van maar liefst twaalf meter op. Captain America en Elsa van Frozen komen de kinderen schminken. Wie tussen alle optredens en activiteit­en door honger of dorst heeft gekregen, kan terecht bij de foodtrucks. En er is een tombola met mooie prijzen. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Er zijn twee grote overdekte tenten opgezet. Achter de site is een parking.

Jobbeurs

Maar er is meer. De transportb­edrijven zetten er een jobbeurs op met 14 stands. Verschille­nde constructe­urs stellen hun nieuwe demotruck tentoon en leggen nieuwe veiligheid­ssystemen uit aan geinteress­eerden. In de CocaColatr­uck staat de Kerstman iedereen op te wachten met een cadeautje. Bezoekers kunnen een reanimatie­demo meepikken of genieten van de miniatuurt­ruckstand.

 ?? FOTO CN ?? In tenten op de oude Ford-site plant de organisati­e tal van activiteit­en. De opbrengst gaat naar vzw Rondpunt.
FOTO CN In tenten op de oude Ford-site plant de organisati­e tal van activiteit­en. De opbrengst gaat naar vzw Rondpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium