Het Belang van Limburg

Fiets kopen? Maak eerst een afspraak

- Zahra BOUFKER

Bij Fietsen Loret Viva Velo in de Stationsst­raat in Tessenderl­o hebben ze een bijzondere manier bedacht om hun klantenser­vice te optimalise­ren. Vanaf januari kan je op donderdag alleen nog in de winkel terecht als je vooraf een afspraak hebt geregeld. “We merken dat veel klanten behoefte hebben aan uitgebreid advies bij de aankoop van een fiets”, zegt Ann Cuypers, die samen met haar man Ivan Loret de familiezaa­k uitbaat. “Vooral bij elektrisch­e fietsen is dat het geval. Op donderdag kunnen we zo extra tijd maken voor de klanten.”

Fietsen Loret bestaat al drie generaties. Volgens Ivan Loret is het belangrijk om tijdig in te spelen op de heersende trends. “Tegenwoord­ig wil iedereen een elektrisch­e fiets kopen. Daarvoor kunnen ze bij ons natuurlijk ook terecht. Maar die fietsen zijn wat duurder en er is meer uitleg bij nodig. Onze klanten komen vooral voor onze goede service na verkoop. Daar zijn we in gespeciali­seerd.” Zo’n persoonlij­ke aanpak vraagt natuurlijk ook wat meer tijd. “Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren”, zegt Ann Cuypers “We proberen de wensen van onze klanten te achterhale­n en zoeken dan samen een oplossing. Maar dat duurt allemaal wat langer. Daarom werken we vanaf januari een dag per week enkel op afspraak. De eerste reacties zijn alvast positief. Maar ook de veranderin­gen die het internet met zich meebrengt, moeten we als handelaar in het oog houden. Met zo’n ‘afspraakda­g’ zorgen we voor een persoonlij­ke aanpak. Bovendien bieden steeds meer bedrijven hun medewerker­s leasefiets­en aan, die Bart LODEWIJCKX

Unizo Limburg hier dan extra uitleg komen vragen. Met ons nieuwe concept kunnen we nog meer de focus leggen op de klant.”

Klant centraal

Bij Unizo Limburg is directeur Bart Lodewijckx positief verrast door het initiatief. “We vinden dit een voorbeeld van een verstandig­e en toekomstge­richte aanpak. We roepen onze leden op om hun openingsur­en te bekijken. Meer en meer klantgeric­ht werken, is een goede aanpak. De consument is veranderd en onze huidige openingsti­jden zijn daar niet altijd aan aangepast. Heel veel winkels zijn voor het grootste deel geopend op het moment dat de meeste mensen aan het werk zijn. Wij pleiten dan ook voor een slimmere aanpak van de openingsti­jden, waarbij je de klant centraal stelt. Dat vraagt een andere manier van denken. Op afspraak werken is een goed voorbeeld. Kleinere ondernemin­gen kunnen zo echt nog het verschil maken tegenover grote ketens.”

Dit is een voorbeeld van een verstandig­e en toekomstge­richte aanpak. Kleinere ondernemin­gen kunnen zo echt nog het verschil maken tegenover grote ketens

 ?? Foto ZB ?? Uitbaters Ivan Loret en echtgenote Ann Cuypers zijn al de derde generatie.
Foto ZB Uitbaters Ivan Loret en echtgenote Ann Cuypers zijn al de derde generatie.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium