Het Belang van Limburg

DE BLIKVANGER

De derde en vierde voor Kyle Vangronsve­ld van Park

-

PARK HOUTHALEN ACHEL VV 3 0

Achel kwam zelden of nooit in het stuk voor en het duo Vanratinge­nVangronsv­eld legde de match al voor rust in een definitiev­e plooi. Een fout van doelman Brecko leidde de tweede treffer van Vangronsve­ld in. De eerredder van Achel werd door Pellegriti van de lijn gehaald.

PARK HOUTHALEN: Coyette, Schoofs, Lucassen, Driesen, Grossi (83’ Dominguez), Tunçkurt, Vanratinge­n, Pellegriti, Vangronsve­ld (83’ Simon), Snoeks (70’ Do Ceu), Aydemir.

ACHEL: Brecko, Wertelaers, Van Den Dungen, Geers, Timmermans, N. Vandebroek, Smolders, Van Der Wiel (30’ Lenaerts), J. Vandebroek (75’ Lemmens), Bekaert (52’ Hermans), Wielockx. DOELPUNTEN: 32’ Vanratinge­n 1-0, 40’ Vangronsve­ld 2-0, 49’ Vangronsve­ld 3-0.

GELE KAART: Dominguez.

SCHEIDSREC­HTER: Claes.

TOESCHOUWE­RS: 110. (frba) Met twee goals - z’n derde en vierde van dit seizoen had Kyle Vangronsve­ld een ruim aandeel in de vlotte 3-0-zege van Park tegen Achel.

“Bij de eerste werd ik diep gestuurd door Vanratinge­n en de tweede maakte ik op een lange bal, die ik eerst tegen de benen van de keeper schoot en vervolgens over hem lobde”, licht de 19-jarige zoon van de vroegere RC Genkspeler Marc toe. Kyle, een jeugdprodu­ct van Park, kreeg zijn eerste selecties toen hij pas zestien jaar

ZONHOVEN VV HERK FC

Met twee doelpunten in geschenkve­rpakking pakte Herk vlot de volle buit op Zonhoven. Nochtans kwam de thuisploeg na de 0-1 beter in de match, maar Hermans en Frenda mikten op het doelhout. Een kwartier voor tijd mocht de vrijstaand­e Fory ongehinder­d de 0-2 tegen de netten trappen.

ZONHOVEN VV: Cops, Ketels (63’ De Leger), Beckers, Yeboah, Frenda, Mathijs, Staelens, Schoofs, Swinnen, Hermans (81’ Jansen), Bogaers (81’ Dumont).

HERK FC: Valkeners, Theunissen, Buekers, Lowies, Fory, Verbeeck, Peeters, Vaes, Stokmans (81’ Maesen), Bertels, Gerrits (89’ Vernijns).

DOELPUNTEN­28: 28’ Verbeeck 0-1, 75’ Fory 0-2.

GELE KAART: Staelens. SCHEIDSREC­HTER: Boelen. TOESCHOUWE­RS: 120. (divu)

0 2

was. Dit seizoen was hij er wel altijd bij, maar in totaal stond hij slechts zes keer aan de aftrap. “Nu weer eens enkele matchen niet en dan weer wel. Maar de laatste twee mocht ik mee opdraven. Ik speel op de tien en dat bevalt me wel.”

Park is aan een ferme remonte bezig (22 op 25) en staat nu op één puntje van de leiding. “Toch wordt er niet echt over de titel gesproken. We doen ons best om elke match te winnen en dan zien we wel.”

ZEPPEREN BRUSTEM

HIH HOEPERTING­EN

Nochtans kwam Zepperen-Brustem medio eerste helft op voorsprong. Stas knalde een vrijschop van net buiten de rechthoek netjes binnen. Maar het was wel HIH dat nog voor de rust het overwicht van het spel had. De bezoekers kregen na de pauze dan ook loon naar werken toen Stieners met een kopbal zijn ploeg langszij hees. ZEPPEREN-BRUSTEM: Vandecaets­beek, Wijnrocx, Thierie, Strauven, Ibricic, Sleypen, Stas, Verjans, Herbots, Agbo (56’ Nyns, 70’ Franssens), Diels.

HIH HOEPERTING­EN: Feytons, Jan Gielen, Jorne Gielen, Lemmens, Blom (63’ Nicolas), Lacroix, Stieners, Vanholst (87’ Appeltans), Bronckaert­s, Robijns, Mpoutzios (64’ Deneuker). DOELPUNTEN: 20’ Stas 1-0, 76’ Stieners 1-1. SCHEIDSREC­HTER: Janssens. TOESCHOUWE­RS: 160. (jfz)

1 1

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium