Het Belang van Limburg

Fioravante scoort en laat scoren

-

Leut heeft het burenduel met Lanklaar winnend afgesloten: 2-3. Federico Fioravante had een voet in elk doelpunt van de bezoekers. “Na de rust hebben we ons goed herpakt en kregen we veel kansen, maar lieten we het na om de wedstrijd “dood” te maken”, aldus de topschutte­r van de club. “Maar het belangrijk­ste is dat we gewonnen hebben.”

De bezoekers stelden in de openingsfa­se Bono enkele keren op de proef, maar de doelman van Lanklaar liet zich op geen fout betrappen. Aan de overkant was de eerste kans wél raak. Akyuz pakte uit met een schitteren­de pegel van buiten de grote rechthoek. Lang kon de thuisploeg niet genieten, want nog geen vijf minuten later had Fioravante (foto) de 1-1 gescoord. Na de rust was Leut duidelijk de betere en dat vertaalde zich in doelpunten van Morganti en Ghislain. Toch werd het nog even spannend voor Leut toen Bistrussu op aangeven van doelman Bono de 2-3 binnen tikte.. “Het belangrijk­ste is dat we het jaar winnend afsluiten”, lachte de bezoekende Jurgen Gilissen. “Ik had mijn ploeg gewaarschu­wd voor een vroege achterstan­d. Dan groeit het geloof bij Lanklaar en wordt het lastig, want ze zijn in de omschakeli­ng gevaarlijk. Gelukkig hebben we na de tegengoal goed gereageerd.” Aan de overkant kon voorzitter­trainer Bono leven met de nederlaag: “Het was een goede wedstrijd van ons. Vooral in de eerste helft speelden we goed mee.

LANKLAAR: M. Bono, Balikci (65' Peels), C. Vossen, Dreesen, Santana Y Flores, Pizzuto, Ventriglia, Snijders, Yilmaz, Bistrussu, Akyuz (87' Imbornone).

LEUT: Vanderputt­e, G. Gysemberg, Ghislain, Mesterom, Bulferi (46' S. Gysemberg), Westhovens, Morganti (80' D. Claessens), K. Giets, Kuypers (85' Erkens), Fioravante, M. Janssen.

DOELPUNTEN: 40’ Akyuz 1-0, 45’ Fioravante 1-1, 60’ Morganti 1-2, 65’ Ghislain 1-3, 90’ Bistrussu 2-3.

GELE KAARTEN: Pizzuto, Akyuz, Fioravante. SCHEIDSREC­HTER: Putzeys. TOESCHOUWE­RS: 30.