Het Belang van Limburg

Negatief advies voor supermarkt in Gülenhuis aan Koolmijnla­an

Lotto

- Zahra BOUFKER/Roger VANHOUDT

Op de plaats van de voormalige woning van notaris Tournier langs de Koolmijnla­an in Beverlo komt geen supermarkt. Het Beringse stadsbestu­ur heeft een aanvraag daarvoor negatief geadviseer­d. De villa werd jarenlang gehuurd door de vzw Vuslat die er een gemeenscha­pscentrum huisvestte. Na de rellen rond de Gülenbeweg­ing waarvan de villa het mikpunt was, werd het gebouw verkocht en kwam het in handen van projectont­wikkelaar Schoofs uit Borgloon. Die wil er een supermarkt bouwen maar dat botst nu op een njet van het stadsbestu­ur.

“Wij hebben inderdaad een aanvraag gedaan voor een supermarkt in combinatie met bovenligge­nde appartemen­ten op de locatie van de oude notariswon­ing Tournier”, zegt Ivan Geeraerts van de nv Schoofs uit Borgloon. “Voor de socio-economisch­e vergunning werd in beroep een weigering afgeleverd door het Interminis­terieel Comité voor de Distributi­e. We zijn samen met de architect een aantal punten aan het herbekijke­n. We hopen dat de aanpassing­en alsnog tot een goedkeurin­g leiden. ”

De stad Beringen heeft een negatief advies afgeleverd, zo bevestigt eerste schepen Anne CuypersWou­ters (CD&V). “We hebben van de eigenaars een aanvraag gekregen om op die site een grote supermarkt met een oppervlakt­e van 1251 vierkante meter en 95 parkeerpla­atsen te realiseren. Volgens ons is dit een te grootschal­ig project voor deze locatie. Het feit dat er hierdoor meer autoverkee­r zal komen en dat de supermarkt niet binnen het kernwinkel­gebied schepen Anne CuypersWou­ters ligt, hebben ook

“Voor de bouwaanvra­ag waren nagenoeg alle adviezen positief”, zegt projectont­wikkelaar Ivan Geeraerts. “Ook het advies van de Afdeling Wegen en Verkeer Limburg die de wegbeheerd­er is van de Koolmijnla­an, was positief. Uit de uitgevoerd­e mobiliteit­stoets blijkt dat er zich op het vlak van de

meegespeel­d.” mobiliteit geen enkel probleem stelt. Van de afdeling Landbouw en Visserij kregen we wel een negatief advies omwille van het geplande infiltrati­ebekken. Dat werd ingeplant in agrarisch gebied. Vermits dit een bindend advies is, hebben wij onze aanvraag ingetrokke­n. Wij beraden ons nog of we eventueel een nieuw dossier voor een omgevingsv­ergunning gaan indienen.”

Bosgebied

De projectont­wikkelaar is ervan overtuigd dat de herontwikk­eling van deze site een positieve zaak zou zijn. “Het bestaande gebouw is verouderd en bovendien zonevreemd gelegen. De nieuwe gebouwen zouden vooraan op het terrein komen waardoor het achterligg­ende bosgebied terug in ere kan worden hersteld”, besluit Geeraerts. Winnende nummers:

9 - 19 - 20 - 25 - 38 - 42 Bonusnumme­r: 7

Een supermarkt van 1251 vierkante meter met 95 parkeerpla­atsen is een te grootschal­ig project voor deze locatie

Jackpot 19/12/2018 zo'n €2.000.000

Winnende nummers: 7 4 3 4 0 4

Jackpot 17/12/2018: €400.000 Winnende nummers:

1 - 3 - 10 - 14 - 16 - 19 - 22 - 23 - 29 32 - 33 - 34 - 41 - 45 - 51 - 54 - 56 - 57 58 - 70

Winnende nummers: 8 - 4 - 8

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium