Het Belang van Limburg

Gert en James weer in kerstsfeer

- Tom De LEUR

Hun foute truien zijn gewassen, hun ballen opgeblonke­n, voor de deur ligt een ijspiste te wachten op de eerste beenbreuk, Annie heeft op de keukendeur het bordje ‘niet storen’ gehangen en de twee open haarden jagen naar hartenlust fijn stof door de bossen van Stoumont: Gert Verhulst (50) opent voor de tweede keer de poort van zijn Ardense kasteel voor ‘Gert Last Year’. Samen met James Cooke (34) blikt hij terug op een fantastisc­h jaar.

In Château de Targnon in Stoumont, een halfuur rijden onder Luik, verwelkome­n Gert en James hun eerste gasten voor ‘Gert Last Year’, de kerstversi­e van hun talkshow ‘Gert Late Night’. Jan Verheyen komt langs, kersvers Oostends burgemeest­er Bart Tommelein en Jelle Cleymans, die een hoofdrol vertolkt in de musical ‘40-‘45. Die musical vormt het hoogtepunt van het jaar voor Studio 100-baas Gert Verhulst: “We zitten nu al boven het half miljoen tickets en per dag wordt er nog een zaal verkocht. Ik hoopte de 320.000 tickets van de musical ‘14-‘18 te evenaren, misschien gaan we dat wel verdubbele­n. Dat is zalig. Ik heb mensen tijdens de voorstelli­ng zien huilen. Mensen klampen me aan, ik krijg berichten om me te bedanken. (denkt na) James en ik hebben echt een topjaar achter de rug. ‘Gert Late Night’ was een enorm succes, ik heb ‘Dancing with the Stars’ heel graag gepresente­erd. We zijn verwend.” Voor James Cooke werd ‘Dancing With The Stars’ een wilde rit: na drie maanden keihard trainen won hij de danswedstr­ijd. Gert Verhulst is blij dat het voorbij is, al was het maar omdat zijn maatje James weer onder de mensen kan komen: “Als ik hem belde, was hij nooit te bereiken. ‘Pak tussen twee pasjes door toch eens je telefoon op,’ dacht ik dan. (lacht) Dan vroeg ik hem of hij ’s avonds nog iets wou gaan drinken. ‘Nee,’ zei hij dan, ‘ik ben kapot.’”

James: “Ik heb drie maanden lang zes uur per dag getraind, zeven op zeven. ‘Dancing With The Stars’ is sowieso mijn hoogtepunt van het jaar. En niet eens omdat ik gewonnen heb. Ik heb mijn grenzen verlegd, mijn lichaam was kapot en toch ging ik door. Ik ben de mensen thuis ook enorm dankbaar voor de steun. Winnen is fijn, maar twee uur na de finale kreeg ik van Gert het verschrikk­elijke nieuws te horen dat Désirée Viola gestorven was (de actrice uit de Studio 100-reeks Prinsessia stapte op 26-jarige leeftijd uit het leven, nvdr.). Dan is zo’n trofee niks meer waard, natuurlijk. Bij zo’n verlies valt alles in het niet”.

Voor 2019 heeft James Cooke alvast één voornemen: “Stoppen met ro- ken. Niet dat ik me te pletter rook, maar ik wil ervan af ”. Gert Verhulst hoeft niet meteen iets af te leren, maar heeft wel een oude frustratie: “Dat ik niet kan eten wat ik wil. Dat is een luxeproble­em en ik word er niet ongelukkig van, maar het is wel vervelend. Ik heb àltijd zin in eten. (wijst naar een plateau met koffiekoek­en) Ik zou die plateau zó naar binnen kunnen spelen.” James: “Ik hoop in 2019 wat meer tijd door te brengen met Dorian, mijn partner. Gert en ik hebben geluk dat onze partners nooit zagen of klagen.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? James Cooke en Gert Verhulst ontvangen praatgaste­n in een Ardens kasteeltje.
FOTO SVEN DILLEN James Cooke en Gert Verhulst ontvangen praatgaste­n in een Ardens kasteeltje.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium