Het Belang van Limburg

Zijn villa is na twee jaar eindelijk klaar, maar Kevin De Bruyne verhuist niet

Rode Duivel zal er met zijn gezin tijdens “rustige periodes” vertoeven

- Koen SNOEKX

HEUSDEN-ZOLDER - De bouw heeft zo’n twee jaar in beslag genomen, maar de villa van Kevin De Bruyne in Bolderberg (Heusden-Zolder) is eindelijk klaar. “Er moeten hier en daar nog wat details afgewerkt worden, maar het huis is klaar om in te trekken”, bevestigt zijn manager Patrick De Koster. Toch zal De Bruyne, die nog tot 2024 een contract bij Manchester City heeft, niet meteen met zijn gezin naar Bolderberg verhuizen. “Zijn hoofdverbl­ijfplaats blijft Manchester, maar als hij tijdens rustigere periodes in België is, zal hij in Heusden-Zolder vertoeven.”

Rode Duivel en middenveld­er bij Manchester City Kevin De Bruyne (27) kocht al in 2015 met zijn Genkse vriendin (intussen vrouw) Michèle Lacroix een stuk grond van 70 are in Bolderberg (Heusden-Zolder). De Bruyne speelde op dat moment nog bij het Duitse VfL Wolfsburg. “Michèle en ik hebben een stuk bouwgrond gekocht in Heusden-Zolder en het is de bedoeling dat we ons daar op termijn gaat settelen. Ik heb Limburg altijd een aangename streek gevonden”, zei De Bruyne daar toen over in onze krant. Begin 2016 startte De Bruyne met zijn bouwprojec­t en hij kreeg daarbij de hulp van zijn manager Patrick De Koster. “Kevin en zijn vrouw Michèle hebben alles zelf goedgekeur­d. Ik houd de deadlines in het oog en stem af met de architecte­n. Zo ga ik ook samen met Michèle en Kevin regelmatig kijken naar de bouw”, zei Patrick De Koster erover.

Manchester

Bedoeling was om het stulpje in de zomer van 2018, bij de start van het WK voetbal in Rusland, klaar te hebben. “Maar door het slechte weer hebben we veel achterstan­d opgelopen”, vertelde De Koster in mei vorig jaar. Zo’n negen maanden later is de villa nu dus eindelijk klaar. “Er moeten hier en daar nog wat details afgewerkt worden, maar het huis is klaar om er in te trekken”, aldus de manager. Toch zullen Kevin, zijn vrouw Michèle en hun twee zoontjes Mason Milian (bijna 3) en Rome (3 maanden) nog niet meteen naar Bolderberg verhuizen. Het contract van De Bruyne bij Manchester City loopt immers nog tot de zomer van 2024. “De hoofdverbl­ijfplaats van Kevin blijft Manchester. Maar als hij tijdens een rustigere periode naar België komt, zal hij in zijn huis in Heusden-Zolder vertoeven”, zegt De Koster. “Als Kevin niet in België is, zal zijn woning onderhoude­n worden en zorgen tuiniers ervoor dat de ruimtes rond zijn huis netjes blijven.”

Privacy

De villa van Kevin De Bruyne valt op in Bolderberg omdat de woning helemaal is opgetrokke­n in witte natuurstee­n. Ook opmerkelij­k is dat de villa aan de voorzijde geen deuren en ramen heeft. “Dat klopt, maar aan de achterkant is de woning wel helemaal open en is er een poolhouse”, zegt Patrick De Koster. Aan de voorzijde van de woning is ook een grote haag aangeplant en staat er een grote zwarte poort. Het gezin De Bruyne is in Bolderberg dus duidelijk op zijn privacy gesteld.

 ??  ??
 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De villa waarin Kevin De Bruyne en zijn gezin (rechts) gaan wonen is opgetrokke­n in witte natuurstee­n en is omgeven door een haag en een grote poort.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De villa waarin Kevin De Bruyne en zijn gezin (rechts) gaan wonen is opgetrokke­n in witte natuurstee­n en is omgeven door een haag en een grote poort.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium