Het Belang van Limburg

“Gezellighe­id die je nergens anders vindt”

Duitse schlagerto­urnee ‘Immer wieder Sonntags’ komt naar Hasselt

- Aylin KOKSAL

HASSELT - De Duitse schlagerto­urnee ‘Immer wieder Sonntags Unterwegs’ zakt voor het eerst af naar Ethias Theater in Hasselt. Het Duitse bijbehoren­de tv-programma trekt al 23 jaar elke zondag tijdens de zomermaand­en miljoenen kijkers. Maar wat maakt dat Duitse schlagermu­ziek ook hier zoveel volk blijft lokken? “De authentici­teit van de shows, de herkenbare decors en het entertainm­ent op topniveau”, verklaart projectman­ager Kurt Frederickx van House of Entertainm­ent, dat betrokken is bij de organisati­e.

Op donderdag 14 maart komt het populaire Duitse muziektour­nee ‘Immer wieder Sonntags - Unterwegs’ optreden in de Ethias Theater in Hasselt. Al 23 jaar trekt het gelijknami­ge tv-programma iedere zondagocht­end in de zomermaand­en miljoenen Duitse kijkers. Het collectief trekt daarna jaarlijks op tournee in zo’n 70 steden. “De beroemde presentato­r Stefan Mross (rechts op de foto in lichtblauw vest, nvdr.), het herkenbare blauw-gele decor... Mensen houden van de authentici­teit van Duitse schlagermu­ziek”, vertelt projectman­ager Kurt Frederickx.

Presentato­r Stefan Mross trad dit jaar al eens op in Hasselt, voor de ‘Weihnachts­fest der Volksmusik’. Het collectief besloot nadien ook een eerste Belgische doortocht te doen met ‘Immer wieder Sonn- tags Untwerwegs’. Gastarties­ten Patrick Lindner, Die Zillertale­r Haderlumpe­n, Andreas Hasstreite­r en Anna-Carina Woitschack zullen ook aanwezig zijn. “Mensen die kijken naar ons programma weten ongeveer wat ze kunnen verwachten, maar uiteraard zorgen we ook voor verrassing­en”, vertelt Mross.

Succesform­ule

“Heel veel Vlamingen kijken nog steeds naar Duitse televisie en zijn vertrouwd met Duitse schlagermu­ziek, -programma’s en bekende artiesten in het genre. Het trekt vooral een publiek aan van 40plussers”, vertelt Frederickx. Wat de Duitse schlagermu­ziek bij hen zo populair maakt? “Mensen kiezen telkens voor de gezellighe­id en de echtheid die je nergens anders terugvindt. Het is entertainm­ent op topniveau, de Duitse gasten die komen optreden zijn enorm populair. Er is nu eenmaal een groot publiek dat smult van Duitstalig­e muziek”, aldus Frederickx.

Eerste doortocht

 ?? FOTO HBVL ?? Andreas Hastreiter, Patrick Lindner, Anna-Carina Woitschack, Wijbrand van der Sande en het drietal van de Zillertale­r Haderlumpe­n komen in maart naar het Ethias Theater.
FOTO HBVL Andreas Hastreiter, Patrick Lindner, Anna-Carina Woitschack, Wijbrand van der Sande en het drietal van de Zillertale­r Haderlumpe­n komen in maart naar het Ethias Theater.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium