Het Belang van Limburg

Colruyt pikt klanten thuis op met de bus

-

HALLE - Colruyt is in Halle een proefproje­ct gestart waarbij de supermarkt­keten klanten gratis met een bus van en naar zijn winkel brengt. Bedoeling is klanten te bereiken die anders moeilijk in de supermarkt geraken, zoals bejaarden of mensen zonder auto.

Colruyt heeft een eigen bus met 28 plaatsen, die de groep gebruikt om personeel naar de kantoren in Halle te brengen. De kantoorbus is zo ingericht dat de reizigers onderweg kunnen werken. “We zochten mogelijkhe­den om die bus ook overdag te gebruiken”, zegt Colruyt-woordvoers­ter Silja Decock.

Bij wijze van test haalt de bus deze maand elke maandagvoo­rmiddag klanten op in het centrum van Halle. Ze doen vervolgens samen hun boodschapp­en en worden na afloop teruggebra­cht. Het project loopt in samenwerki­ng met het OCMW.

Tijdens de eerste busrit vorige week stapte een tiental mensen op, allemaal mensen die in schuldbemi­ddeling zitten en geen auto hebben. Voor de volgende weken zal Colruyt nagaan of inwoners van het bejaardent­ehuis van Halle willen meerijden. Colruyt voorziet in begeleider­s om hen te helpen waar nodig.

Of het project ook na deze maand wordt voortgezet of nog wordt uitgebreid, is nog niet beslist. “We bekijken het tijdens de test week per week. Daarna gaan we intern evalueren. Er moet voldoende interesse zijn”, zegt de woordvoers­ter.

 ?? FOTO IDH ?? Colruyt heeft een bus om personeel naar het werk te brengen, maar wil die ook overdag inzetten.
FOTO IDH Colruyt heeft een bus om personeel naar het werk te brengen, maar wil die ook overdag inzetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium