Het Belang van Limburg

Kind gekneld bij ongeval

-

Bij een kop-staartaanr­ijding gisterocht­end om 9.45 uur op de Tiensestee­nweg aan het Dats-tankstatio­n raakte een 7-jarig meisje gekneld in een wagen. De brandweer moest het meisje, dat in een kinderstoe­l zat, bevrijden. Het slachtoffe­r werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval zorgde voor tijdelijke verkeerspr­oblemen op de N3 richting Sint-Truiden. Beverst, de Visésteenw­eg in Riemst en de Alden Biesensing­el in Bilzen. De topsnelhei­d werd op de Visésteenw­eg gemeten. Daar haalde een auto 102 km/u in de bebouwde kom. Opvallend was ook dat in de Kleistraat 63 procent te snel reed.

DIEST

Een 29-jarige autobestuu­rster reed zondag een geparkeerd voertuig aan in de Overstraat in Diest. Ze legde een positieve alcohol- en drugstest af. Haar rijbewijs werd onmiddelli­jk ingetrokke­n voor vijftien dagen.

Op de Barenbergs­eweg plukte de politie zondag rond 20 uur een 40jarige bestuurder uit Diest uit het verkeer die onder invloed van drugs reed. Hij moest zijn rijbewijs meteen

afgeven.

HAM

In de Gerhoevens­traat in Oostham passeerden zaterdagna­cht 135 voertuigen een snelheidsr­adar. Dertien bestuurder­s reden sneller dan toegelaten.

TESSENDERL­O

31 bestuurder­s zijn bij snelheidco­ntroles op de Schoterweg en de Heilig-Hartlaan geflitst. In totaal werden 252 bestuurder­s gecontrole­erd. Er werden snelheden tot 132 km/uur op de Heilig-Hartlaan gemeten, de limiet is er 70.

Een buitenland­se trucker heeft gisterocht­end meteen een boete van 1.260 euro moeten betalen voor rijden onder invloed van alcohol op de Kanaalweg in Tessenderl­o. Zijn rijbewijs werd ook voor 15 dagen ingetrokke­n.

BILZEN

Zondagnami­ddag is bij de politie een vernieling in Rijkhoven gemeld. In de Rijkhovens­traat was de ruit van een auto ingeslagen.

HEUSDEN-ZOLDER

Vandalen hebben op Naaldert in Heusden krassen op de voorruit van een auto gemaakt.

MAASEIK

Op de Witbeekweg in Wurfeld is zondagavon­d een boom over de weg komen te liggen. De brandweer werd ingeschake­ld om de rijbaan vrij te maken.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ??
FOTO JOZEF CROUGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium