Het Belang van Limburg

Dochters Vanden Stock doen niet mee aan kapitaalsv­erhoging

-

Alle eersteklas­sers moeten deze maand hun licentiedo­ssier indienen. Bij Anderlecht moet Marc Coucke de schulden afbouwen en paars-wit opnieuw slagkracht geven. Daarom gaat de voorzitter via een al aangekondi­gde kapitaalsv­erhoging 35 miljoen extra in de club pompen. Dat betekent wel dat alle kleinere aandeelhou­ders procentuee­l evenveel moeten investeren, want anders verliezen hun aandelen aan waarde.

Zowat alle aandeelhou­ders zijn akkoord om mee te gaan met Coucke. Alleen Claire en Julie Vanden Stock (5%) zeggen neen. Hun vader Roger Vanden Stock, nochtans erevoorzit­ter, voelt zich aan de zijde van Coucke immers al even niet meer thuis in het nota bene - Vanden Stockstadi­on en komt niet meer naar de thuiswedst­rijden. Bij Claire en Julie ligt het nieuwe beleid minder gevoelig, maar toch..

Dat de dochters Vanden Stock niet mee willen investeren is geen ramp voor Anderlecht. Het zal de kapitaalsv­erhoging niet tegenhoude­n en hun aandelen zullen simpelweg verwateren, waardoor de Vanden Stocks weer iets minder zullen wegen op het beleid.

Obradovic drie weken out -

Zoals gevreesd heeft Ivan Obradovic een scheurtje in zijn hamstring. De Servische linksback is drie weken out en mist de toppers tegen Antwerp en Club Brugge en misschien ook het duel met Lokeren.

 ?? FOTO DSJ ??
FOTO DSJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium