Het Belang van Limburg

Debutant Stan Kolen voelde zich schuldig voor verlies van Lommel in Roeselare “Ik heb het van me afgezet”

-

Stan Kolen zal zijn competitie­debuut voor Lommel niet licht vergeten. Zaterdag in Roeselare moest de 18-jarige verdediger een kwartier vóór tijd de wei in om de geblesseer­de De Wilde te vervangen. Maar in de slotfase slikte SK nog twee doelpunten (4-2) en daar voelde de onfortuinl­ijke youngster zich verantwoor­delijk voor.

“Ik was er kapot van en heb die nacht heel slecht geslapen”, zucht hij. Gelukkig zetten zijn trainer en de ploegmaats hem meteen uit de wind. “Van dergelijke foutjes leert hij. Het is een jongen met een voorbeeldi­ge mentalitei­t die heel goed in de groep ligt. Hier komt Stan sterker uit.” Dat waren kort samengevat de begripvoll­e woorden die Kolen te horen kreeg. Ze misten hun uitwerking niet. “Ik heb het van me afgezet en kijk weer optimistis­ch vooruit. Maar toch een welgemeend dankjewel aan iedereen heeft.”

Student

die

mij

gesteund

Kolen, afkomstig uit Mol-Rauw, is een verstandig­e jongen. “Ik heb recent een profcontra­ct voor twee jaar getekend, maar in Geel studeer ik ook voor industriee­l ingenieur. Aanvankeli­jk was het moeilijk om het juiste evenwicht tussen de twee te vinden, intussen lukt het vrij aardig. In de voormiddag ben ik op school, na de middag train ik in Lommel met de groep. En ’s avonds haal ik de verloren studietijd in.”

Toch jammer dat play-off 2 nu wel heel ver weg is, niet? “Weet ik niet. Beerschot, Westerlo en Mechelen zijn sterke ploegen, maar we hebben er dit seizoen ook al van gewonnen.”

De bemoedigen­de woorden aan zijn adres zijn duidelijk niet in dovemansor­en gevallen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium