Het Belang van Limburg

“Graag zege als cadeau”

Seppe Baetens viert morgen zijn 30ste verjaardag

- Jürgen SCHROOTEN

Hij is de aanjager, hij zorgt voor vuur in de ploeg. En hij wordt dit seizoen ook wel de beste transfer van Greenyard Maaseik genoemd. Zijn naam: Seppe Baetens. Morgen wordt de zoon van de legendaris­che Jo Baetens 30 jaar. “Ik wil maar één cadeau: winst tegen Berlijn”, zegt Seppe.

Seppe Baetens van Guibertin naar Maaseik. Dat bericht deed begin juni toch wel wat wenkbrauwe­n fronsen. De Lennikenaa­r had immers twee zware operaties aan de rechterkni­e achter de rug. Een eerste in mei 2017, een volgende eind april 2018. “Ik snap dat veel mensen toen met twijfels zaten”, blikt Baetens terug. “Gaat die knie standhoude­n? Dat was óók voor mij de grote vraag.” Het antwoord is intussen gekend. De knie hield stand. Meer zelfs: Baetens - een aanjager pur sang - is intussen niet meer weg te denken uit de basisploeg.

“Het is allemaal een stuk sneller gegaan dan ik verwacht had”, bekent Seppe. “Met dank aan de begeleidin­g hier in Maaseik. Nu kan ik bewijzen dat ik nog niet afgeschrev­en ben. Zonder arrogant te willen klinken: ik wist dat ik de concurrent­ie kon aangaan als mijn knie in orde zou zijn.”

Braziliaan­se vriendin

Baetens is al dik twee jaar samen met de Braziliaan­se Ana Tiemi Takagui, die voor het Hongaarse Boedapest uitkomt. De twee leerden elkaar kennen toen ze allebei in Nantes speelden.

“Zo’n langeafsta­ndsrelatie is niet altijd evident”, aldus Seppe. “Ana is net nog twee dagen in Maaseik geweest. Zo zit onze relatie in elkaar. Rap, rap twee dagen bij elkaar en dan weer weg. Die twee dagen samen doen wel echt goed. Gelukkig spelen we allebei op hoog niveau volleybal. We begrijpen elkaars leven.”

Ana kon zich met Boedapest net niet plaatsen voor de kwartfinal­es van de Challenge Cup.

“Onze parcours dit jaar vertonen opvallend veel gelijkenis­sen. Ana staat met Boedapest op kop in de competitie en werd in de halve finale van de beker uitgeschak­eld. Net als wij. Maar op Europees vlak wil ik haar toch overtroeve­n. Ik wil met Maaseik naar de kwartfinal­es.”

Nieuwe voordeur

Dan moet Greenyard wel zijn twee resterende wedstrijde­n na Berlijn komt ook nog Gdansk naar Limburg - wel winnen.

“Klopt, we hebben geen andere keuze”, weet Baetens. “We moeten, net als in Belchatow, heel agressief beginnen tegen Berlijn, zodat we die gasten meteen aan het wankelen brengen. En dan moeten we genadeloos toeslaan! Ik word morgen 30 jaar. Een nieuwe voordeur, dus. Al lig ik daar totaal niet van wakker. Ik wil maar één cadeau: winst tegen Berlijn.”

Tickets -

De ticketverk­oop voor de match tegen Berlijn verloopt goed, al is de Steengoed Arena (2.600 plaatsen) nog niet uitverkoch­t. Tickets zijn te koop op de website (www.vcgreenyar­dmaaseik.be), telefonisc­h (089/56.26.78) of woensdag aan de kassa.

 ?? Foto CEV ?? Een typisch beeld van Seppe Baetens. Als aanjager, vol energie. Inzet: met vriendin Ana.
Foto CEV Een typisch beeld van Seppe Baetens. Als aanjager, vol energie. Inzet: met vriendin Ana.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium