Het Belang van Limburg

Toro Rosso en Williams bekennen kleur

-

Toro Rosso en Williams gaven gisteren de aftrap van een drukke week in de F1, waarin zowat alle teams hun nieuwe bolides voorstelle­n. Komende maandag beginnen in Barcelona immers de eerste wintertest­s. houdt het bij dezelfde kleuren als in

Toro Rosso-Honda

2018. Na het vertrek van James Key is het ontwerp afgewerkt door Jody Eggington. Naast de verplichte nieuwighed­en (vereenvoud­igde en grotere vleugels) vallen vooral de ranke sidepods op, helemaal naar het voorbeeld van grote broer Red Bull. De twee rijders zijn heel en half nieuw: de Thaise Brit Alexander Albon en de Rus Daniil Kvyat, terug van weggeweest.

Williams-Mercedes

hield de cruciale onderdelen vakkundig in de schaduw en toonde alleen het nieuwe kleurensch­ema. Het verlies van hoofdspons­or Martini is opgevangen door Rokit, een telecombed­rijf. Ook hier een nieuwe en een terugkeren­de rijder: George Russell en Robert Kubica.

Vandaag houdt Renault zijn presentati­e. Woensdag volgen Red Bull, Mercedes en Racing Point, donderdag McLaren, vrijdag Ferrari.

TAFELTENNI­S

Vijf medailles op BK jeugd -

Limburg heeft vijf medailles in de wacht gesleept op het Belgisch kampioensc­hap tafeltenni­s voor preminieme­n en miniemen in Louvain-La-Neuve. Meest gevierde Limburger was Maria Kovtoun van TTC Lanaken. De jongedame veroverde samen met Lauren Colla van Hoeselt goud in de dames-miniemendu­bbel, zilver bij de miniemen enkel en brons aan de zijde van Pepijn Surmont (Schulen) in de gemengde dubbel. Zilver was er ook voor het duo Nijst-Surmont in de jongens miniemendu­bbel en last but not least veroverden Thomas Vertommen (Schulen) en Jamie Eling (Bilzen) brons bij de jongens preminieme­ndubbel.

VELDLOPEN Limburgse medailles -

Naast de Vlaamse titels voor Dieter Kersten (korte cross) en Fien Peusens (kadetten) in Rotselaar liepen ook SACN-atleten Lieve Palmans bij W50 en Frieda Hendrix bij W65, Patrick Vandebosch (ADD) bij M50 en Luc Pittevils (LOOI) bij M65 naar goud. Mieke Gorissen (ADD) bij W35, Ria Van Der Vorst (ACA) bij W70 en Luc Nassen (ADD) bij M55 werden vicekampio­en. Derde plaatsen waren er voor Annelies Nijssen (ATLA) bij scholieren 2002 en SACN-loopsters Suzy Tyskens bij W40 en Mia Palmans bij W65. Ian Michels (AVT) bij de juniores -21 en Matthias Boonen (LOOI) bij de seniores -13 pakten BK-goud bij de AMH-atleten.

ALPIJNSE SKI Pinturault wint combiné -

27-jarige Fransman Alexis Pinturault heeft op het WK alpijnse ski in het Zweedse Åre de combiné op zijn naam geschreven.

TENNIS

Mertens tegen Siniakova -

Elise Mertens (WTA 21) neemt het in de eerste ronde van het WTA-tornooi in Doha (916.131 dollar) op tegen de Tsjechisch­e Katerina Siniakova (WTA 44).

Gille-Vliegen meteen out in Buenos Aires -

Sander Gille en Joran Vliegen verloren in de eerste ronde van het dubbelspel op het ATP-tornooi in Buenos Aires van de Spanjaard Roberto Carballes Baena en de Turk Malek Jaziri. Het werd 6-3 en 7-6 (7/4).

Londero winnaar Cordoba -

De Argentijn Juan Ignacio Londero (ATP 112) haalde het in de finale van het ATP-tornooi in Cordoba met 3-6, 7-5 en 6-1 van zijn landgenoot Pella (ATP 58).

SNOWBOARD

De Buck achtste -

De

Sebbe De Buck beëindigde op het WK in het Amerikaans­e Park City de slopestyle­competitie als achtste. Seppe Smits, die de finale niet haalde, strandde op de twaalfde plaats. Het goud was voor de Amerikaan Chris Corming.

 ?? FOTO HBVL ?? Nieuwe sponsor en nieuwe decoratie bij Williams.
FOTO HBVL Nieuwe sponsor en nieuwe decoratie bij Williams.
 ?? FOTO HBVL ?? De nieuwe Toro Rosso lijkt op de oude.
FOTO HBVL De nieuwe Toro Rosso lijkt op de oude.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium