Het Belang van Limburg

Negenmaal goud voor Limburg

- Gert SILLEN

Na de eerste dag (U18 jongens en meisjes en U21 jongens) leken de Vlaamse judokampio­enschappen voor de Limburgse delegatie met slechts één gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles op een sisser uit te draaien. Gelukkig brachten de U15 jongens en meisjes en U21 meisjes zondag soelaas met acht Vlaamse titels en zevenvoudi­g (driemaal zilver en viermaal brons) eremetaal.

Bij de U15 tot 55kg was de finale een heruitgave van de eindstrijd van het provinciaa­l kampioensc­hap. Voor de tweede week op rij trok Tristan Slangen (Kodokan Lanaken) aan het langste eind door de maat te nemen van Rens Vanaken (JC Bree). Het feestje bij de familie Slangen kreeg nog een bronzen randje, want zus Caithlyn pakte de derde plaats bij de U18 tot 70kg. Een tweede volledig getinte Limburgse finale vochten Mattias Wellens (JS Lummen) en Erland Hendrikx (JC Sint-Truiden) bij de U15 tot 46kg uit. Hierbij won provinciaa­l kampioen Wellens het pleit. Met clubgenoot Mohmad Abdulkazhi­ev op het laagste schavotje kleurde het podium zeer bronsgroen.

Nog bij de U15 veroverden Joshua De Lange (JC Zelem, -50kg) en Birthe Bral (Jigo Riemst, +63kg) goud en was er zilver voor Lander Appeltants (JS Lummen) en brons voor Annouck Geyskens (JC Gruitrode) en Minne Van Den Bunder (JS Lummen).

Magere U18

Bij de U18 raapte enkel Jolien Pietrasik (Kiichi Sai Maasland) in de klasse +70kg goud. Fieke Olemans (JC Sint-Truiden) en Lotte Licata (JS Lummen) verloren hun titelstrij­d.

Gouden U21-meisjes

Opmerkelij­k is de gouden golf, die door de generatie U21 bij de meisjes raast. In liefst vier van de zeven categorieë­n ging de Vlaamse titel naar een Limburgse judoka: Amelien Deckers (JC Leopoldsbu­rg) tot 48 kg, Silke Valy (JS Lummen) tot 52kg, Beau Ramaekers (Samourai Dilsen) tot 57kg en Doreen Hendrikx (Sporting Neerpelt) tot 78kg. Daarboveno­p pakte Eva De Mits (Agglorex Lommel) brons.

Bij de heren wonnen Mauro Martin en Pieter Vandyck (beiden JC Gruitrode) hun kamp om brons. Allen hebben met hun podiumplaa­ts deelname afgedwonge­n voor het BK van volgend weekend in Antwerpen.

?? FOTO GESI ?? Tristan Slangen (inzet boven) won de Limburgse finale bij de U15 van Rens Vanaken (inzet onder).
FOTO GESI Tristan Slangen (inzet boven) won de Limburgse finale bij de U15 van Rens Vanaken (inzet onder).