Het Belang van Limburg

Hebad grijpt naast twee finales

-

Hebad 1 is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de play-offs. De Limburgers, die de reguliere competitie nochtans als leider afsloten, verloren in de halve finales van landskampi­oen Bad 79 met 1-7.

“We hebben het hen knap lastig gemaakt, maar op de beslissend­e momenten viel het dubbeltje naar hun kant”, reageert coach Jan Declercq. “Toch mogen we tevreden zijn over ons seizoen, maar nu overheerst het gevoel van een gemiste kans.”

Ook Hebad 2 greep nipt naast een finalestek. De revelatie van tweede nationale hield titelfavor­iet Oupeye in bedwang (4-4), maar verloor uiteindeli­jk de golden match.

“Dit hadden we zelf niet verwacht”, geeft Laura Poelmans toe. “Als promovendu­s de playoffs halen en daarin zo’n weerwerk bieden tegen de verwachte kampioen… We gaan nu tegen Antwerpen hard strijden om de derde plaats te pakken.”

PK

Op het provinciaa­l kampioensc­hap in Heusden-Zolder eiste Linne Tielen de hoofdrol op. De ‘Bokkerijde­r’ boekte een hattrick bij de U13 door zowel enkel, dubbel als gemengd (met broer Jorre) op haar naam te schrijven. Jonas Cosemans (U11) , Jasper Cosemans, (U13), Jules Cuyx, Hanne Ketelbuete­rs (beiden U15), Lindsey Wenzlawski en Robbert Huybrecht (beiden U17) boekten een dubbelslag.

Bij de veteranen was Benny Put tweemaal aan het feest (V2 en V3) en pakte Guy Delforge (55) een nieuwe enkeltitel bij de V2. ”Ik heb mijn provincial­e titels niet meer bijgehoude­n”, lacht Delforge. ”Maar dit jaar lukte het mij als oudste, met twintig jaar verschil met de twee jongsten.”

Het G-badminton werd opnieuw gedomineer­d door BC Smash.

 ?? FOTO HBVL ?? Hebad 2: als promovendu­s nog in de running voor stek drie.
FOTO HBVL Hebad 2: als promovendu­s nog in de running voor stek drie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium