Het Belang van Limburg

“Dode mus vliegt weer”

Voorzitter Salar Azimi en Patro nemen leiding over van Hasselt

- Jos MISCORIA

Niet langer Hasselt, maar Patro leidt de dans in tweede amateurlig­a B. Paars-wit pakte sinds de komst van voorzitter Salar Azimi 31 op 33 en staat zo voor het eerst dit seizoen op kop. “Ik ben supergeluk­kig dat we deze dode mus weer aan het vliegen hebben gekregen”, verwijst voorzitter Azimi naar de kritieke toestand waarin de club zich enkele maanden geleden nog bevond.

Hij nam deel aan het tv-programma The Sky Is The Limit, woont in een kasteel en rijdt in een gouden Lamborghin­i. Niet verwonderl­ijk dus dat Salar Azimi als een flamboyant­e miljonair bestempeld wordt. Maar na amper drie maanden oogst de voorzitter bij Patro vooral tonnen respect. Salar Azimi toont zich samen met broer Sasan in Maasmechel­en immers in de eerste plaats een keiharde werker en dat wordt in en rond de voormalige mijnclub enorm gewaardeer­d. We laten de voorzitter even terug- en vooruitbli­kken aan de hand van de vijf letters van zijn voornaam.

SSalar Azimi: “Ik ben enorm tevreden met mijn start als voorzitter. Ik weet, na de 31 op 33, nog altijd niet wat verliezen is. Verrast? Neen, ik had alle vertrouwen in mijn goede vriend Stijn Stijnen. Hij laat spelers openbloeie­n. Voetbal is ook psychologi­e. Hasselt haalde pas een vijftal nieuwe spelers binnen. Dan zeg je toch dat je geen vertrouwen had in je kern.”

A“Ik heb zondag genoten om mijn ploeg zo gelukkig te zien. We mogen natuurlijk niet euforisch worden en moeten alert blijven. We staan wel op kop, maar zijn nog nergens.”

L“We werken keihard om de achtergela­ten puinhoop op te ruimen. Sinds januari schijnt er weer een straaltje licht in de tunnel. Het komt zeker goed.”

A“Ja, ik wil nog steeds binnen zeven jaar in de hoogste klasse geraken. Mensen mogen dit onrealisti­sch vinden. Ik geloof erin en we gaan dit ook waarmaken. Succes volgt wel niet vanzelf. Dat moet je afdwingen door keihard en gediscipli­neerd te werken. Ik slaap slechts vier uren per nacht. Mijn moeder zegt al jaren dat ik het rustiger aan moet doen. En kijk, dan neem ik er nog een voetbalclu­b bij (lacht).”

Hasselt haalde pas een vijftal nieuwe spelers binnen. Dan zeg je toch dat je geen vertrouwen had in je kern

RPatro-voorzitter Salar AZIMI

“Met de traktatie van de senioren kregen we heel wat respect. We hebben nog meer initiatiev­en in petto. Veel supporters en sponsors keerden al terug. Ook de inspraak van clubleden, die vroeger 0,0 procent was, is nu 99 procent. Ik luister naar iedereen en onthou het beste om de club te verbeteren. Het vertrouwen herstellen in de Maasmechel­se regio blijft de grootste uitdaging. Ik onthou daarbij de woorden van onze burgemeest­er, dat vertrouwen aangevoerd wordt per kruiwagen en afgevoerd per vrachtwage­n.”

 ?? FOTO ALI PHR PHOTOGRAPH­Y ?? Voorzitter Salar Azimi viert samen met de spelers. “We mogen niet euforisch worden.”
FOTO ALI PHR PHOTOGRAPH­Y Voorzitter Salar Azimi viert samen met de spelers. “We mogen niet euforisch worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium