Het Belang van Limburg

“Geen moment spijt”

Stijn Vincent (31) maakt comeback met clean sheet

- Marc TRUYERS

We weten niet of er een causaal verband bestaat, maar het feit dat rode lantaarn Heur-Tongeren afgelopen zondag voor de eerste maal deze competitie de nul hield en er met Stijn Vincent een nieuwe doelman tussen de palen stond, is toch wel opmerkelij­k.

Nu ja, zó nieuw is de 31-jarige Tongenaar ook niet meer. Vincent maakte in het verleden alle pieken en dalen mee bij KSK Tongeren tot hij er in december 2012 op 25-jarige leeftijd vrij onverwacht­s de brui aangaf. “Ik moest me steeds in alle bochten wringen en rekenen op de goodwill van collega’s om mijn werk te kunnen uitoefenen (Vincent was destijds inspecteur bij de politie in het Brusselse, nvdr). Dat werken in posten vrat zoveel energie dat de lol er op de duur van af was. Tot op heden heb ik nog geen moment spijt gehad van die beslissing. Ik miste de hele voetballer­ij totaal niet. Bij Moelingen heb ik op vraag van mijn ex-ploegmakke­r Michael Herens nog eens voor twee wedstrijde­n gedepannee­rd, maar voor de rest heb ik geen bal meer aangeraakt. In al die jaren heb ik heel wat aanbieding­en gehad behalve het laatste jaar en net toen kwam Heur-Tongeren op de proppen.” Vincent trainde reeds mee van in oktober vorig jaar. “Mensen die ik nog kende van vroeger hadden mij gevraagd omdat Govoni sukkelde met blessures en Geenen nog wat te onervaren was.” Vincent is nog niets van zijn scherpte en fitheid kwijt. “Voor een doelman ben ik ook nog vrij jong. Omdat ik altijd ben blijven lopen en fitnessen is er geen gram bijgekomen. Het was enkel een kwestie van het ritme op te pikken.”

Mister cool

Als een echte mister cool hield de goalie zijn netten tegen Duffel afgelopen zondag negentig minuten ongeschond­en. “Ik had totaal geen last van zenuwen. Mijn vrouw was nerveuzer dan ik (lacht). In principe sta ik nu nog minstens twee wedstrijde­n in het doel en dan is het aan de trainer om te beslissen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Stijn Vincent hield tegen Duffel zijn netten schoon.
FOTO TOM PALMAERS Stijn Vincent hield tegen Duffel zijn netten schoon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium