Het Belang van Limburg

Winnaar mag met pensioen

Zoë Anteunis pakt zege met 20-jarige Wodan

- Jean HENDRIX

Zoë Anteunis heeft op de LRVwedstri­jd in Meeuwen de eerste proef van de klasse Zwaar gewonnen. Voor haar paard Wodan was het zijn voorlaatst­e kunstje. Over twee weken zet Antuenis Wodan nog in op het provinciaa­l kampioensc­hap, maar daarna mag hij met pensioen. “Ik weet nu al dat ik hem ga missen op wedstrijde­n”, aldus Anteunis.

“Een paard haalt normaal een leeftijd van 25 tot 30 jaar”, weet Anteunis. “Maar op een gegeven moment bereikt hij een leeftijd, waarop hij niet meer kan werken.” En dat moment lijkt nu dus gekomen voor de 20-jarige Wodan. “Dit paard heeft mij jarenlang alles gegeven wat in hem zat. Het is dan ook niet meer dan rechtvaard­ig om hem een rustige en comfortabe­le oude dag te bezorgen, in omstandigh­eden, die aan zijn gezondheid­stoestand zijn aangepast.”

Vorig weekend won Wodan nochtans nog in Meeuwen. “Hij heeft me vijftien jaar lang tal van prijzen opgeleverd. Als tegenprest­atie mag hij straks van een rustige oude dag genieten. Na het provinciaa­l kampioensc­hap - over twee weken - mag hij de weide op. Ik zal hem uiteraard nog regelmatig zijn halster omdoen en een stukje met hem gaan wandelen. Maar dat ik hem op wedstrijd ga missen, dat staat vast”, besluit Anteunis, die bij het parket van de procureur des Konings werkt.

Leen Geysen mocht andermaal drie zegestreep­jes achter haar naam trekken. Danny Loos nam de tweede proef in de klasse Zwaar voor zijn rekening en ook Wout Michiels en Gitte Wuyts triomfeerd­en een keer.

 ?? Foto JH ?? De twintigjar­ige Wodan mag straks met pensioen van Zoe Anteunis.
Foto JH De twintigjar­ige Wodan mag straks met pensioen van Zoe Anteunis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium