Het Belang van Limburg

Vloggende broers laten zich opsluiten in tuincentru­m

Zaakvoerde­r Pelckmans niet opgezet met stunt

- Geert VAN BAELEN

De Peltse broers Alwin (22) en Roland (21) Maas hebben op YouTube een filmpje gepost over hoe ze zich verstoppen en laten opsluiten in het Lommelse tuincentru­m Pelckmans. De feiten dateren van vorige week woensdag. De zaakvoerde­r laat verstaan dat er stappen zullen worden ondernomen. De broers zijn niet aan hun proefstuk toe. Zo verstopten ze zich twee jaar geleden al in de Colruyt van Houthalen-Helchteren en in de Gamma in Overpelt.

“Het tuincentru­m Pelckmans in Lommel stond al zo lang op ons verlanglij­stje. Het is zo’n groot pand, dat spreekt tot onze verbeeldin­g”, zegt Alwin. “Vorige week woensdag zijn we even voor sluitingst­ijd naar binnen gegaan en hebben ons verstopt onder een grote plantenbak. Zeker een kwartier lang hebben we ons daar gedeisd gehouden. Vlak voor onze neus kwamen nog personeels­leden voorbij gewandeld. Best eng. Toen dacht ik even dat we gevat zouden worden. Vervolgens gingen alle lichten uit. Maar de radio bleef wel spelen en we hoorden in een andere uithoek van de winkel vogels fluiten. Daarom durfden we niet meteen uit onze schuilplaa­ts komen, uit angst dat er nog personeel aanwezig zou zijn.”

Hoewel de broers het plan hadden opgevat om een stuk van de nacht in het lege tuincentru­m door te brengen, is het volgens hen slechts bij een uurtje gebleven. “We zaten daar in een soort serre, tussen allemaal bloemen en planten. Alsof we in openlucht rondliepen. Het werd daardoor verschrikk­elijk koud. En we vreesden ook dat de sproei-installati­e in werking zou treden. Dan zouden we helemaal doorweekt zijn. Op een gegeven moment trad ook de roltrap in werking. Het leek alsof iemand ons schrik wou aanjagen. Via een nooduitgan­g zijn we dan naar buiten gegaan.”

Drug

Bij het tuincentru­m lijken ze alvast niet opgezet met de stunt van de Peltse broers. “Wij wensen hier niet op te reageren. De nodige diensten zijn gecontacte­erd en zij zullen het nodige doen”, aldus zaakvoerde­r Tom Pelckmans, die de broers wel verzocht om het filmpje offline te halen. Anders volgt er een officiële klacht bij de politie. Maar Alwin laat verstaan dat ze daar niet op ingaan. Hun eerdere stunts bleven trouwens niet ongestraft. “Na een klacht van Colruyt kregen we een boete van 900 euro en een werkstraf van 70 uur. Dat is pittig”, zegt Alwin. “Dat voelen we zeker wel. Zoveel verdienen we nog niet aan die filmpjes. We hebben daarnaast ook gewoon een baan.” Toch denken de broers niet aan stoppen. “Het geeft zo’n kick. Ik vrees dat het een soort drug is. Ons is het ook niet te doen om vandalisme. In het tuincentru­m kwamen we uit bij een computer die niet was uitgezet, dat willen we dan even laten zien in ons filmpje. Iemand met echt slechte bedoelinge­n zou zo aan gevoelige situatie kunnen. In de toekomst willen we nog gelijkaard­ige filmpjes maken, liefst in grote panden waar veel mensen komen.”

In de toekomst willen we nog gelijkaard­ige filmpjes maken, liefst in grote panden waar veel mensen komen

Alwin en Roland MAAS

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL
FOTO GEERT VAN BAELEN ?? De broers kregen het even benauwd toen ze dachten dat ze betrapt waren.
FOTO HBVL FOTO GEERT VAN BAELEN De broers kregen het even benauwd toen ze dachten dat ze betrapt waren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium