Het Belang van Limburg

Directeur college roept op om fiets niet meer aan ziekenhuis te stallen

Drieduizen­d mails naar leerlingen én leerkracht­en

- Dirk JACOBS

In een mail aan 3.000 leerlingen, ouders en personeels­leden heeft directeur Gert Maex van het Virga Jessecolle­ge in Hasselt opgeroepen om de fietsen voortaan in de stalling van de school te parkeren. “Zo vermijden we hinder voor onze buren.”

De school had zowel vanuit de buurt als vanuit het ziekenhuis opmerkinge­n gekregen over het parkeren van fietsen. “In de fietsenrek­ken bij het Jessazieke­nhuis zouden heel wat leerlingen, maar ook personeels­eden, hun fietsen stallen. Zo zouden ze ’s avonds sneller weg kunnen geraken dan uit onze eigen fietsensta­lling. En onze buren klagen omdat vaak fietsen tegen muren geparkeerd worden. De tweewieler­s zouden daarbij zelfs de blindenstr­ook aan een oversteekp­lek hinderen. Dat kan natuurlijk niet, al weten we niet zeker of het om fietsen van onze mensen gaat. Maar we hebben toch een oproep gedaan. We hebben bovendien, met de hulp van de ouders, recent nog flink geinvestee­rd in onze fietsensta­lling. Capaciteit is daar genoeg en het valt ook best mee om de stalling na schooltijd vlot te verlaten.” “Als goede buren onderhoude­n we een open gesprekscu­ltuur met elkaar, en dat werkt tot nu toe prima”, zegt Lieve Ketelslege­rs, woordvoerd­er van het Jessazieke­nhuis. “Ook over het gebruik van de fietsensta­llingen hebben we vorig jaar samen afspraken gemaakt. We vinden het een zeer goede evolutie dat bezoekers en patiënten met de fiets naar onze centrumcam­pus komen. Dat houdt veel autoverkee­r weg rond het ziekenhuis. We vinden het dan ook belangrijk om de fietsenrek­ken ter beschikkin­g te houden voor onze bezoekers en patiënten. Zelfs ons eigen Jessaperso­neel mag niet gebruikmak­en van de drie fietsensta­llingen, die samen 135 plaatsen tellen. Onze bewakers spreken op dit moment leerlingen of leerkracht­en gericht aan als ze hun fiets er toch nog stallen. Hopelijk volstaat dat.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Nogal wat leerlingen zouden hun fiets aan het ziekenhuis parkeren om ’s avonds vlotter weg te geraken.
FOTO SERGE MINTEN Nogal wat leerlingen zouden hun fiets aan het ziekenhuis parkeren om ’s avonds vlotter weg te geraken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium