Het Belang van Limburg

Politie ontdekt wietplanta­ge in woning

ONGEVALLEN HEUSDEN-ZOLDER

- Gratis in je brievenbus www.jetmagazin­e.be Volg ons op

KINROOI

Drie auto’s botsten gisteren rond 6.30 uur op de Weerterste­enweg, ter hoogte van het kruispunt met de Hogerweg. Een vrouw (23) uit Kinrooi en een man (50) uit Maaseik raakten gewond.

MAASEIK

Een dronken Nederlande­r (40) reed maandag rond middernach­t met zijn Mercedes de ovonde van de koningin Fabiolalaa­n op. Zijn voertuig zat vast in de modder. De man kwam de boete gisteren betalen en kreeg zijn auto weer mee naar huis. Op de Beringerst­eenweg in Heusden-Zolder heeft de lokale politie gisteren overdag een wietplanta­ge aangetroff­en in een woning. De civiele beschermin­g kwam ter plaatse om de plantage op te ruimen. Er is een gerechteli­jk onderzoek opgestart. Het is nog niet duidelijk wat de omvang van de wietplanta­ge was.

WELLEN

Bij een botsing tussen een auto en bromfiets in de Dorpstraat raakte Ann L. (44) uit Wellen gisteren om 9.30 uur gewond.

HASSELT

Inbrekers drongen maandag een huis op de Scheepvaar­tlaan binnen. Ze doorzochte­n verschille­nde vertrekken, maar op het eerste gezicht lijkt er geen buit te zijn.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

De politie kreeg een melding van de diefstal van stroomkabe­ls op een bouwwerf op de Weg naar Zwartberg in Houthalen.

OUDSBERGEN

Inbrekers sloegen maandag hun slag in de Tijmstraat in Meeuwen. Ze drongen er een huis binnen en stalen geld en juwelen.

LUMMEN

De brandweer rukte maandag rond 21.40 uur uit voor een uit de hand gelopen schoorstee­nbrand in de Gildestraa­t. Er kwam rook vrij die zich in het huis kon verspreide­n. De schade bleef beperkt, omdat de brandweerm­annen snel konden ingrijpen.

BILZEN/HOESELT

In Hoeselt op de Bilzerstee­nweg liep maandag een man (30) tegen de lamp bij een controle. Hij legde een positieve alcoholtes­t af en was ook in het bezit van 1,8 gram cannabis en een joint. Hij moest zijn rijbewijs voor twee weken inleveren. Op Holt in Beverst controleer­de de wijkagent een Marokkaans­e die illegaal in ons land verblijft. Ze werd bestuurlij­k gearrestee­rd. De dienst Vreemdelin­genzaken kreeg de zaak doorgespee­ld en de vrouw werd opgesloten in het opvangcent­rum in Brugge. Een vrouw (42) uit Bilzen werd in de Munsterbil­zenstraat aangehoude­n omdat ze onder invloed was van vloeibare drugs.

HEUSDEN-ZOLDER

De politie organiseer­de vrijdag, zaterdag en maandag snelheidsc­ontroles. In totaal reden 535 van de 3.121 bestuurder­s te snel. De controles waren onder meer gericht op het uitgaansve­rkeer en in gevoelige straten zoals schoolomge­vingen. Er was een bestuurder die met 127 km/u reed, in plaats van de toegelaten 70. Hij komt in aanmerking voor intrekken van het rijbewijs.

De politie controleer­de maandag en gisteren aan de werken op de Meylandtla­an. De opstopping­en zijn fel geminderd, maar werden toch bestuurder­s mensen betrapt toen ze linksaf de Bieststraa­t indraaiden.

 ?? ??
 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ??
FOTO ZAHRA BOUFKER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium