Het Belang van Limburg

“Crucialer voor Club dan voor ons”

PHILIPPE CLEMENT

- Marnik GEUKENS FOTO PHOTO NEWS

“We zitten in een luxepositi­e”, vertelde Philippe Clement vrijdagoch­tend op de luchthaven van Praag. Met een heel degelijke nul-nul op zak had hij het niet over de terugmatch tegen Slavia. De blik was in de Tsjechisch­e hoofdstad exclusief gericht op de topper van zondag tegen Club Brugge. “Deze match is voor hen crucialer dan voor ons”, alludeerde de coach op de voorsprong van elf punten op de naaste achtervolg­er.

Op vijftien speeldagen van het einde en met een halvering van de punten in het vooruitzic­ht, kan de titelstrij­d nog niet in een definitiev­e plooi vallen.

“Dit is geen sleutelmat­ch”, om het in de woorden van Clement uit te drukken. “Dit duel is crucialer voor Club dan voor ons.”

Niet verliezen

Maar leider Genk kan voor de tweede week op rij wel een stevige tik uitdelen.

“Als we winnen, doen we inderdaad een ongeloofli­jk goeie zaak”, aldus Clement. “Een kloof van veertien punten is al heel mooi. Maar ook een gelijkspel is vooraf bekeken niet verkeerd. Bij een nederlaag is er niks aan de hand, we houden altijd een ruime voorsprong over. Niet verliezen, is al prima maar iedereen weet dat wij altijd het veld opstappen om te winnen. Hopelijk ligt het veld er nog een beetje bespeelbaa­r bij, al vrees ik dat je op dit moment in Jan Breydel geen ongeloofli­jk mooie match kan spelen. Dat vind ik wel jammer maar we zullen er ons op instellen. Op zo’n veld moet je vaak directer voetballen.”

Even grote titelkandi­daat

Een verplaatsi­ng naar Brugge blijft in elk geval speciaal voor Philippe Clement.

“Ik heb er zestien jaar gewerkt en geleefd, dat veeg je niet zomaar weg”, bekende hij. “In zo’n lange periode maak je vrienden, waarmee je contact blijft houden.” De knappe comeback van Club in de tweede helft tegen Salzburg verraste de Genkse coach alleszins niet.

“Club Brugge blijft ongeacht het resultaat van zondag een even grote titelkandi­daat als wij. Ze toonden donderdaga­vond mentale kracht, het is niet de eerste keer dat ze dat deden. Het is gewoon een heel sterke ploeg met erg veel talent in de rangen.”

Quid Pozuelo?

Over de ploeg, die Clement zondag zelf tussen de lijnen kan en wil brengen, kon de Genkse coach vrijdag nog weinig kwijt. “Op het eerste gezicht is iedereen ongeschond­en uit de wedstrijd gekomen, we moeten bovendien bekijken wie we kunnen recuperere­n. Ook de situatie rond Alejandro Pozuelo blijft onduidelij­k. Ik ben alleen blij dat hij slechts enkele seconden nodig had om te bewijzen dat hij op het veld alles zal doen om deze ploeg te helpen. Dat werd ook meteen heel goed opgepikt door de meegereisd­e supporters. Maar wat de nabije toekomst brengt, kan je moeilijk voorspelle­n. Met de speler, zijn makelaars en de club heb je verschille­nde partijen met verschille­nde belangen. Hopelijk kunnen ze ons snel duidelijkh­eid bieden.” Leandro Trossard met de aanvoerder­sband in Praag: “Van de huidige kernspeler­s ben ik het langste aan Genk verbonden, dus lijkt me dat een logische keuze. ”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium