Het Belang van Limburg

Overwinnin­g op automatisc­he piloot

Rouches laten na monstersco­re neer te zetten

- Bob FAESEN

Standard-Lokeren was een wedstrijd die er nooit echt een was. Anders dan concurrent Antwerp een week eerder kenden de Rouches geen enkele moeite om de hekkenslui­ter van de Jupiler Pro League opzij te zetten. Marin en Lestienne klaarden de klus al binnen het halfuur, maar de ploeg van Michel Preud’homme liet na om vervolgens een monstersco­re neer te zetten: 3-1.

Standard wilde zich niet à la Antwerp laten verrassen door Lokeren en had in een goed gevuld Sclessin geen kind aan de rode lantaarn. Al na negen minuten had het raak kunnen zijn. Carcela zette Lestienne met een steekpass alleen voor Verhulst. De flankspele­r had te veel tijd om na te denken en schoot op de Lokerendoe­lman. Te makkelijk is soms ook niet goed, weet u wel. Neem nu Bokadi. De Congolees werd de laatste weken (terecht) geprezen voor de manier waarop hij de leegte van Luyindama opvulde, maar misrekende zich bij een voorzet van Terki. Het was omdat Hupperts degene was die moest koppen. Scoren, de Nederlande­r kan dat immers niet. Al schijnt hij het dit seizoen toch twee keer voor mekaar te hebben gekregen. Vanheusden liet nog na om de score te openen, maar even daarna opende Marin alsnog de score. Op het halfuur gooide de thuisploeg de match zelfs volledig in het slot. Mpoku vond Lestienne, die in één tijd knap raak trof. “Ik ben tevreden over de eerste helft”, vatte Preud’homme na afloop samen. “We hebben Lokeren zeer serieus hebben genomen en het noodzakeli­jke gedaan om kansen te creëren en te scoren.”

Cruise control

De cruise control-knop werd vervolgens ingedrukt. Standard heeft er soms een handje van om niet door te drukken richting een ruime overwinnin­g. Dit Lokeren was rijp voor de slachtbank, genre 5-0, 6-0. “In de tweede helft gebeurde hetgeen waar ik op de persconfer­entie voor de wedstrijd voor had gewaarschu­wd. Als we Lokeren niet onder druk zetten, kunnen ze het ons moeilijk maken. Noem het misschien geen nonchalanc­e, maar we lieten ze te veel begaan.” Alleszins, Emond maakte er nog 3-0 van. De spits had eerder nog een goeie kans laten liggen, maar scoorde twintig minuten voor tijd zijn negende competitie­treffer. Standard bleef iets te lusteloos en slikte zo nog een overbodig tegendoelp­unt. Laifis gaf Deschacht te veel ruimte op een hoekschop. De verdediger verschalkt­e Ochoa met een overhoekse kopbal. Een opstekertj­e voor hem na de boete van 24.000 euro die hij eerder deze week in de bus kreeg.

In Luik kunnen en mogen ze het glas halfvol bekijken. “We hebben ons werk gedaan”, merkte Preud’homme op. “We nemen onze positie in de top zes steviger in en kunnen toezien hoe de andere ploegen het doen. Dat is het voordeel van spelen op vrijdag.” Verder positief aan de match? De rol van Lestienne. Met een goal en assist lijkt hij verder naar zijn oude vorm toe te groeien. “We zien veel goede dingen van Max”, zei de Luikse T1. “Hij begint zijn sensaties terug te vinden. Hij steekt veel energie in zijn wedstrijde­n en wordt nu beloond met - als ik me niet vergis - zijn eerste goal op Sclessin.”

STANDARD: Ochoa (6) – Fai (6), Bokadi (6), Vanheusden (7), Laifis (6) – Cimirot (6), Marin (7) Mpoku (6), Carcela (7), Lestienne (7) – Emond (6) LOKEREN: Verhulst (6) – Tirpan (6), Filipovic (6), Deschacht (6), Ben Harush (6) – Hupperts (6), Terki (6), Cevallos (6), Overmeire (6), Skulason (6) – Musona (6)

VERVANGING­EN: 63’ Hupperts door De Ridder (6), 76’ Carcela door Halilovic (-), 84’ Terki door Reznicek, 85’ Lestienne door Goreux (-), 90’ Emond door Balikwisha (-)

DOELPUNTEN: 16’ Marin 1-0, 31’ Lestienne 2-0, 70’ Emond 3-0, 75’ Deschacht 3-1 SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot (7) TOESCHOUWE­RS: 24.661

Twee jubilariss­en -

Voor de aftrap werd Collins Fai op Sclessin in de bloemetjes gezet. Voor de Kameroener was het immers zijn 100ste match voor de Rouches. Reginal Goreux deed nog beter wat mijlpalen betreft. De 31-jarige flankspele­r viel in voor Lestienne en kwam zo aan zijn 200ste officiële match voor Standard.

 ?? FOTO BELGA ?? Maxime Lestienne neemt de knuffel van Mpoku in ontvangst na de 2-0.
FOTO BELGA Maxime Lestienne neemt de knuffel van Mpoku in ontvangst na de 2-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium