Het Belang van Limburg

“Zondag weten we wie beste club van België is”

Leko kijkt uit naar de topper

-

“Het heeft geen zin te rekenen.” Ivan Leko beseft het belang van de topper tegen leider KRC Genk, maar denkt niet dat de titelstrij­d zondag beslist wordt. “Voor mij telt één moment: halfvijf zondagnami­ddag. Dan zullen we weten wie de beste club van België is.

“Genk speelt een voetbal om van te houden. Ze zijn in vorm en alles zit mee. Maar dit is Club Brugge. Je hebt clubs en je hebt instituten in het voetbal. Club Brugge is in een instituut en ik ben supertrots er trainer van te zijn.”

Leko was de voorbije weken nochtans onder vuur komen te liggen en ziet zijn contract aflopen aan het einde van het seizoen. Maar hij is nog niet klaar zijn trainersar­mband door te geven.

“Na de stage in Qatar hadden we vijf-zes goeie trainingsw­eken. Ook ons voetbal was goed, maar als de resultaten niet volgen, is het normaal dat er twijfels ontstaan. Dan begint ook de pers haar rol te spelen. Jullie hebben recht van spreken en ik respecteer jullie opinie. Maar soms is het goed naar de feiten te kijken. Naar de prijzen, de titels, de Gouden Schoenen, die we al met Club wonnen. Tegen Salzburg zag ik een mooie synergie tussen spelers en publiek. Ik geloof in dit Club.” En de Club-coach gelooft ook in Wesley Moraes. “Het is waar dat de Wesley van Standard, Atlético en Dortmund niet die van Charleroi, Beveren of Eupen is”, geeft Leko toe. “Waarom dat zo is, moet je aan hem vragen. Wij proberen altijd het beste in hem boven te halen. Maar dat lukt beter in wedstrijde­n waar scouts uit half Europa meekijken. Ook tegen Genk zullen er scouts genoeg op de bank zitten. Ik denk dat we de Europese Wesley gaan zien.”

Veld

Al is dat door de staat van het veld in het Jan Breydelsta­dion moeilijk. Toch prijst Leko de terreinver­zorgers van Club . “Door hun werk lag het veld tegen Salzburg al beter als tegen Cercle Brugge.

Maar om er een echt goeie match van te maken hebben we een Wembleymat nodig. En die zal er niet liggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium