Het Belang van Limburg

Terug uit Praag

Geduld te hebben met transfer Pozuelo

-

binnen Genk dan toch met een Pozo-tief gevoel terug uit Praag. Alleen is het de vraag of Pozuelo zijn kunstje wil en vooral kan overdoen in de topper tegen Club Brugge, het liefst vanaf minuut één.

Sofiane Hanni

Intussen liggen alle opties nog open. In Genk blijft men dromen van een compromis: een transfer naar Toronto over enkele maanden, wanneer het seizoen (met play-offs) pas echt begint. In het beste geval op 9 juli, wanneer de tweede mercato in de MLS opent. In het slechtste geval op 6 mei, daags voor het sluiten van de huidige transferpe­riode. Dat KRC Genk op dat moment nog drie wedstrijde­n moet afwerken in play-off 1 is de stevige bluts, die men desnoods bij de buil wil nemen. De explosieve situatie moet worden ontmijnd.

Blijft het probleem dat Pozuelo’s management zo’n verlaat vertrek niet ziet zitten en ook bij Toronto FC de scepsis groot is. Men wil er snel enkele transfers bekendmake­n en bewandelt - omdat een juridische strijd met Genk geen optie is - ook andere pistes. Onder meer de naam van Sofiane Hanni (exAnderlec­ht, nu Spartak Moskou) weerklinkt.

Het is onmogelijk om in te schatten, hoe Pozuelo zou reageren, mocht Toronto voor iemand anders kiezen. Verbreekt hij alsnog zijn contract in Genk om een Chinees avontuur aan te gaan? Aanlokkeli­jk lijkt het niet.

 ?? FOTO BELGA ?? Alejandro Pozuelo.
FOTO BELGA Alejandro Pozuelo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium