Het Belang van Limburg

“Boli altijd een puike spits gevonden”

Zulte Waregem-coach Francky Dury

-

14 Walsh

10 Bongonda

29 Acolatse

4 Garcia

62 Pletinckx

40 Sylla

12 Asamoah

26 Teixeira

1 Bossut 11 Boli

15 Kamada

1 Steppe

0

0

1

0

1

0

3

7

1

11

8

3 Baudry

26 Peeters

9 Harbaoui

3 Tomiyasu

0

0

0

1

2

2

2

2

2

1

3

3

1

4

4

5

4

2

1

5

1

6

23 Bürki

11 De Pauw

7 Botaka

5 De Sart

8 Sankhon

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0 Door de recente 9 op 9 zakt STVV met veel vertrouwen af naar het Regenboogs­tadion. Maar ook Zulte Waregem doet het prima met 7 op 9. “De insteek voor beide ploegen is echter helemaal anders”, tempert Essevee-coach Francky Dury de verwachtin­gen. “Zij doen mee voor de top zes, terwijl wij ons nog moeten redden. STVV bevestigt al een heel seizoen.”

Dury vreest is vooral op zijn hoede voor het sterke collectief van de Kanaries. “Het gaat niet om een, twee of drie spelers. Ook al verloren ze Bezus en De Norre, het blijft daar draaien. Het hele team zit in een goeie flow. Zowel in de verdedigin­g als op het middenveld staat er iets. Ook qua creativite­it en afwerking hebben ze het goed voor mekaar. Om een voorbeeld te geven: twee, drie jaar geleden was Yohan Boli ook bij ons in beeld. Ik heb hem altijd een puike spits gevonden.”

Onvrede in heenmatch

In de heenmatch op Stayen, die STVV met 2-1 won, was er heel wat onvrede bij Zulte Waregem. De 0-2 van Harbaoui werd na tussenkoms­t van de VAR afgekeurd. Daarboveno­p kreeg de Tunesiër een gele kaart, later in de partij liep hij tegen een tweede geel karton aan. Essevee claimde ook tevergeefs een penalty voor een overtredin­g op Bongonda. “Wij waren ontgoochel­d door een fout van de VAR, die ik vandaag nog altijd niet begrijp”, aldus Dury. “Maar laat ons duidelijk zijn: STVV kon daar niets aan doen. Dat ligt achter ons.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Steppe valt week na week op met zijn voetballen­de kwaliteite­n. De opbouw van achteruit begint steeds bij hem.
Foto PHOTO NEWS Steppe valt week na week op met zijn voetballen­de kwaliteite­n. De opbouw van achteruit begint steeds bij hem.
 ?? FOTO BELGA ?? Francky Dury.
FOTO BELGA Francky Dury.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium