Het Belang van Limburg

“Ik ga nu niet beginnen beven”

Kenny Steppe, (doel)man van vele oorlogen, klaar voor trip naar ex-club

- Gunter SCHOOFS

STVV staat voor een aartsmoeil­ijke verplaatsi­ng naar de Gaverbeek. Sinds de terugkeer in eerste klasse, na de promotie onder Yannick Ferrera, konden de Kanaries ginds geen enkele keer winnen. Bovendien zit Zulte Waregem in de goede flow. Maar STVV wil voluit gaan voor dat play-off 1-ticket en dus zijn er geen excuses. Dat beseft ook doelman Kenny Steppe (30), die twee keer play-off 1 speelde mét de tegenstand­er van vanavond. De Truiense nummer één in acht gedaantes.

“Als ik vrij ben, is Sabrina

altijd in mijn buurt”

Afgelopen donderdag was het valentijn. Heeft Kenny Steppe aan een cadeau gedacht voor zijn vrouw?

“Jazeker, weliswaar iets kleins. Een cadeautje met wat hartjes en foto’s. Meer moet dat niet zijn. Sabrina en ik zijn een fantastisc­h stel. Samen met Noë, onze dochter van 4,5 jaar. Sabrina en ik kennen mekaar negen jaar. In mijn jeugdjaren had ik nooit zo’n fantastisc­he relatie, bij haar is het helemaal anders. We zijn altijd samen. Als ik vrij ben, is Sabrina altijd in mijn buurt.”

“Alles te danken aan sportschoo­l in Merksem”

Steppe valt bij STVV op omwille van zijn voetballen­de kwaliteite­n. Zowel met rechts als met links heeft hij een uitstekend­e trap. “Tot mijn negende was ik een veldspeler. Mijn traptechni­ek was een ramp. Dat veranderde op de sportschoo­l in Merksem, waar ik elke dag enkele uren voetbaltra­ining kreeg. Daar werd heel technisch gewerkt. De coach vraagt al van in het begin van het seizoen een verzorgde opbouw, daarom probeer ik dat zo veel mogelijk te doen.”

“Niet beginnen shaken”

Er wachten STVV nog vijf finales richting play-off 1. Heeft de 30jarige Steppe ervaring met zulke matchen?

“Bij Waasland-Beveren heb ik stevig om het behoud moeten knokken. Onder Guido Brepoels was het vechten tot de laatste speeldag, een jaar later opnieuw onder Bob Peeters. Ik heb toch al wat belangrijk­e duels meegemaakt, zij het ook vanop de bank. Met Heerenveen en Zulte Waregem won ik een beker. Met

Essevee speelde ik ook play-off 1. Ik ga dus niet beginnen shaken, nu het belangrijk wordt, integendee­l.”

4. Lid van de Truiense spelersraa­d

“Mijn zeg doen tegen iedereen, ook tegen de trainer”

STVV-coach Marc Brys werkt met een spelersraa­d. Net voor het interview komt Steppe bij Brys buitengewa­ndeld met de andere leden van de raad: Boli, Teixeira en De Petter.

“Als er iets geregeld moet worden voor de groep, staan wij daar als spelersraa­d mee voor in. Willen we bijvoorbee­ld een alternatie­f voor de traditione­le veldtraini­ng, dan maakt de spelersraa­d dat duidelijk aan de staf. Vijf, zes jaar geleden was ik niet klaar voor zo’n taak. Nu durf ik mijn zeg doen tegen iedereen, ook tegen de coach.”

“De Norre moest die stap

zetten”

Echte clubspeler­s zijn tegenwoord­ig erg zeldzaam. Steppe wordt op handen gedragen door de Truiense fans, voelt hij zich intussen echt een clubman?

“Als je doelt op de situatie rond Pozuelo, dan zeg ik niks. Want ik ken niet alle details. Maar neem Casper De Norre. Had hij zijn hart moeten volgen en bij STVV blijven? Op een bepaald

Kenny STEPPE moment moet je realistisc­h zijn. Als je jong bent en je kan een stap hogerop zetten, die je carrière alleen maar ten goede komt, dan moet je dat doen. Eens ik voor een club teken, geef ik mij elke dag volledig voor die kleuren. Dát betekent voor mij clubman zijn.”

“Ik wil dringend eens een

penalty stoppen”

Steppe is op Stayen uitgegroei­d tot een betrouwbaa­r sluitstuk. Een man van spektakel op de lijn à la William Dutoit is hij minder. “Toen ik jonger was, waren die zotte saves er wel. Tegenwoord­ig sta ik beter geposition­eerd, waardoor het allemaal wat gewoner lijkt. Ik heb dit seizoen al een aantal belangrijk­e reddingen gedaan die ons punten opleverden. Ik denk aan de heenmatch in Waasland-Beveren, daar hielden we een klutsbal miraculeus uit het kader. Ik kon dit seizoen nog geen penalty stoppen, daar wil ik graag veranderin­g in brengen. Al roep ik er niet op om eentje tegen te krijgen.”

2. Voetballen­de keeper

3. Man van belangrijk­e

matchen

5. Clubman

Het zou ontzettend jammer zijn als we het nog uit handen geven. Maar er zomaar van uitgaan dat play-off 1 zal lukken? Neen, niet met mij

6. (G)een keeper van

spectacula­ire saves

7. Ex-Zulte Waregem

“Ik heb er twee seizoenen

gespeeld, so what?”

In een vorig leven speelde Steppe twee jaar voor Zulte Waregem. “Zaterdagav­ond denk ik daar absoluut niet aan. Bossut ken ik natuurlijk nog heel goed. Ook De Pauw en De fauw. Walsh kwam er toe net voor ik vertrok naar STVV. Zoals ik al eerder zei: eens ik ergens getekend heb, zijn mijn gedachten alleen maar bij die club. Daar heb ik nooit moeite voor moeten doen.”

8. Binnenkort doelman in

play-off 1

“Geen gekke uitspraken”

STVV is nog volop in de race voor play-off 1.

“Je gaat mij niet tot gekke uitspraken verleiden. We zijn er nog niet. Het zal niet vanzelf lukken. Wel acht ik Genk, Club Brugge en Antwerp zeker van play-off 1. Standard misschien ook. Maar voor de ploegen daaronder kan alles nog. Het zou erg jammer zijn als we het nog uit handen geven. Maar er zomaar van uitgaan dat het zal lukken? Neen, niet met mij.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium