Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

Jan Vertonghen moet de vaste linksback van de Duivels worden

-

“Jantje speelde echt goed tegen Dortmund. Hij voetbalde nog eens op de flank. Wat ik zo goed vond, was dat hij zijn momenten uitstekend koos. Je ziet bij backs vaak dat ze blind naar voren trekken. Hij deed dat niet. Die goal die hij maakte was ook zo goed. Eerst teruglopen en dan weer de diepte in. De assist van Jan voor Son mocht er ook wezen. We zagen daarnaast een sterke Toby Alderweire­ld. In de eerste helft was het nog matig, maar knap van Spurs dat ze Dortmund nog met 3-0 klopten.”

“Toch moeten we nu niet doen alsof Jan nog nooit linksback heeft gespeeld. Vroeger stond hij daar vaak bij de Rode Duivels. Het is dus geen wonderlijk­e ontdekking. Als je hem daar wil zetten, moet je centraal weer een nieuwe zoeken. De spoeling is daar dunner, waardoor ik bij Vanheusden uitkom.” “Wat mij nog opviel in de Champions League: ik dacht dat sommige spelers snel waren, maar in Manchester United - PSG heb ik er eentje gezien die drie keer kan versnellen. Die Mbappé was fantastisc­h. Lindelöf had hem een keer bijgehaald, maar dan versnelde Mbappé nog een keer. En dat met de bal aan de voet. Hij is een fenomeen. Bij United wisten ze zich geen raad met hem.” “Verder deed Club Brugge het heel goed door Red Bull Salzburg te kloppen. Dat is toch geen slechte club. Ze hadden nog niet verloren dit seizoen, al stelt die competitie in Oostenrijk geen reet voor. Maar in de Europa League hadden die het heel goed gedaan. Wesley vond ik echt sterk, en Dennis had zijn momenten. Brugge heeft zichzelf een goede uitgangspo­sitie verschaft. Ze moeten nu de nul houden en ze zijn er.”

Als je Vertonghen bij de Rode Duivels op de flank zet, moet je centraal weer een nieuwe zoeken. Dan kom ik bij Vanheusden uit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium