Het Belang van Limburg

NIET AKKOORD

Genk had Alejandro Pozuelo niet meer moeten opstellen

-

“Als je alles moet geloven wat er over Pozuelo verschijnt, is het pure Comedy Capers. Hij dreigt met de wet van ’78, maar gaat wel mee naar Praag. Sterker nog, hij valt in en bepaalt meteen hoe er gespeeld wordt. Hij trok het niveau van zijn ploeg echt omhoog. Als er zo’n flinke loonsverho­ging lonkt - naar het schijnt kan hij netto vier miljoen euro per jaar verdienen - dan weet je dat het gezeik begint. Zoiets is alleen op te lossen door te stoppen met die idiote transferpe­riode in de winter. Het is een lachertje, maar je kan het die jongen niet kwalijk nemen. Hij kan gigantisch veel geld verdienen. Voor de club is het uiteraard waardeloos, want als Pozo inderdaad de wet van ’78 gebruikt, krijgen ze in plaats van acht miljoen misschien maar twee.” “Tegen Slavia Praag hebben we wel gezien dat Pozuelo over de juiste instelling beschikt. Sommige spelers in zijn Jess THORUP Coach AA Gent situatie zouden weigeren om nog te voetballen. Hij heeft door zo in te vallen aangegeven dat hij liever op een correcte manier vertrekt. De trainer en de club zullen ook hebben aangevoeld dat hij er niet met de pet naar gooit, anders hadden ze hem lekker thuisgelat­en.”

“Je moet er niet flauw over doen: een transfer naar Toronto is anders dan een overstap naar Al-Ahli. In Saudi-Arabië beland je in een apart regime. Ik zou er nooit van mijn leven willen zitten. Je woont er op een afgesloten campus en daarbuiten kom je in een andere wereld terecht. Dan is Amerika heel anders. De MLS spreekt steeds meer aan. Het niveau is een pak hoger dan de voorgaande jaren en de stadions zitten bomvol. Het is geen Mickey Mouse-competitie, maar je kunt het nog niet vergelijke­n met het Europese niveau.”

Je moet er niet flauw over doen: een transfer naar Toronto is anders dan een overstap naar Al-Ahli

W. BEVEREN - AA GENT ZATERDAG 20.30 UUR SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge

WAASLAND-BEVEREN: Roef, Caufriez, Moren, Vukotic, Schryvers, Massop, Bizimana, Vanzo, Verstraete, Boljevic, Forte

INVALLERS: Swolfs, Debaty, Gamboa, Lulic, Keita, Badibanga, Dierckx, Milosevic GEBLESSEER­D: Ampomah, Foulon

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Caufriez, Massop

AA GENT: Kaminski, Souquet, Bronn, Derijck, Asare, Esiti, Odjidja, Bezus, Dompé, Sorloth, Yaremchuk INVALLERS: Thoelen, Coosemans, Plastun, De Smet, Verstraete, Dejaegere, Kvilitaia, David

GEBLESSEER­D: Azango, Chakvetadz­e GESCHORST: Rosted

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Bronn, Dejaegere

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium