Het Belang van Limburg

Jungels lijkt klaar voor hoofdrol in de Omloop

-

Wat zijn maatje Julian Alaphilipp­e donderdag niet lukte, deed Bob Jungels gisteren in Medellin wel. Hij won de vierde etappe in de Ronde van Colombia en bezorgt Deceuninck-Step zijn zesde zege van het seizoen.

Fernando Gaviria en Niki Terpstra zijn weg, maar de kasseikern van Deceuninck-Quick Step lijdt nauwelijks aan bloedarmoe­de. Bob Jungels wordt de komende maanden een van de vaste pionnen in de voorjaarsk­ern en slaat daarvoor zelfs de Ardennenkl­assiekers over. Een opvallende keuze voor iemand die vorig jaar in Luik de mooiste zege uit zijn loopbaan pakte. “Bob kwam er zelf mee af tijdens de eerste stage”, zegt ploegleide­r Wilfried Peeters. “Als zo’n renner zich wil toeleggen op de kasseien, zou het dom zijn hem dat te weigeren. Hij rijdt ook opnieuw de Giro, dus is het beter dat hij na Roubaix even rust neemt in plaats van ook nog de Ardennen erbij te nemen.” Jungels is niet onbekend met het Vlaamse werk. In 2012 won hij Parijs-Roubaix bij de beloften. “Hij heeft altijd een zeer goed kasseigevo­el gehad”, zegt Jasper Stuyven, leeftijdsg­enoot en vriend van Jungels. “Ik herinner mij nog hoe hij als neoprof heel lang meeging als helper van Fabian Cancellara in Parijs-Roubaix. Ik ben ook niet verrast door zijn keuze. Hij heeft vorig jaar gezien dat renners zoals Valgren, die vroeger enkel focusten op de Waalse klassieker­s, ook kunnen scoren in het Vlaamse voorjaar. In de Waalse klassieker­s heeft hij zijn monument beet. Hij wil er graag ook eentje winnen op de kasseien.”

De laatste renner die Luik-Bastenaken-Luik won en nadien ook scoorde in het voorjaar is Philippe Gilbert. De Waal, gisteren zeer goed op dreef in de Ronde van de Provence, wordt straks een van de ploegmaten van Jungels. Met Yves Lampaert en Zdenek Stybar zijn er nog twee mannen van Deceuninck-Quick Step die azen op de troefkaart­en van Lefevere in het voorjaar.

 ?? FOTO AFP ?? Bob Jungels was in Medellin de slimste in de hectische finale.
FOTO AFP Bob Jungels was in Medellin de slimste in de hectische finale.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium